Fergeteges programokkal készül Szombathely: itt a teljes programlista

MTI   
  Megosztom
Fergeteges programokkal készül Szombathely: itt a teljes programlista

Több mint 30 helyszínen, száznál is több programmal várja a látogatókat májustól szeptemberig Szombathely.

Koncertek, mozifilm-vetítések, tárlatvezetések, táncos rendezvények, ínycsiklandó gasztro-estek, interaktív művészeti és sportprogramok szerepelnek a kínálatban. A nyitórendezvényt, a Food & Music Weekend Fesztivált május 24-26. között tartják a város főterén, 21 food-truckkal, helyi zenekarokkal.

  • Május 11-én a Napközi elektronikus zenei piknikjére várják az érdeklődőket a Szombathelyi Képtárban, május 17-én Szombathely ismét csatlakozik a Quadrille - Európai Tácfesztivál eseményeihez, melynek keretében táncra perdülnek az iskolások, érettségiző társaikat a közismert négytételes francia négyessel támogatva.
  • Május 30-június 2. között második alkalommal rendezi meg a Weöres Sándor Színház a színházművészet sokszínűségét bemutató Határvonalak Színházi Fesztivált.
  • Június 14-15. között a környezettudatosság jegyében tartják Szombathelyen az ÖkoPlusz Fesztivál, majd június 18-20. között a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem az iparterületek újjászületésének kérdését helyezi a fókuszba.
  • Június 16-17-én tartják a Bloomsday - kortárs művészeti fesztivált, amellyel James Joyce Ulysses című művéről emlékeznek meg.
  • Július 21-én a főtéren rendezik a Legerősebb Tűzoltók nemzetközi versenyén öt ország mintegy 100 tűzoltója méri össze erejét.
  • Június 21-22-én a Csónakázótónál az év leghosszabb napját ünneplik meg a Szentiván-éji vigasságokkal: koncertekkel vidámparkkal, tűzijátékkal.
  • Június 30-július 6. között 24. alkalommal rendezik az improvizatív zenei tábort és a Lamantin Jazz Fesztivált a Weöres Sándor Színházban.

A tavaly debütált, Nagy Szombathelyi Kvíz Party június 27-én ismét játékos gondolkodásra buzdítja a nevező csapatokat. Az idén is lesznek teraszkoncertek a városházán, az Emlékmű dombon zenés kertmozi szórakoztatja a nézőket, június 28-án Történelmi Témapark ad otthont már harmadik éve a nagysikerű piknik-koncerteknek, a Ferences-kertben kamaraszínházi előadásokat tartanak.

Nem fogunk unatkozni

Július 20-án az Agora-Savaria szervezésében családi délutánra várják a várost a KRESZ Park árnyas fái alá, augusztus 10-én pedig a Csónakázótó szigete ad otthont az élménydús, közös játéknak.

A nyári programkínálat talán legismertebb eseménye a Savaria Történelmi Karnevál augusztus 22-25. között lesz, több száz jelmezes felvonulóval.

Szeptember 14-én a Fekete István Állatvédő Egyesület Kutyagolás Szombathelyen címmel invitál közös sétára, nem csak kutyásokat. Akciójukkal a felelős állattartásra hívják fel a figyelmet, bemutatnak kutyás feladatokat, de lesz kutyaszépségverseny és örökbefogadásra is lehetőség nyílik - közölte a városháza sajtóosztálya.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

szombathely

program

kikapcsolódás