Szárnyak, csőrök, tollak mindenütt: vadlúd nagyhatalom lettünk!

HelloVidék   
  Megosztom
Szárnyak, csőrök, tollak mindenütt: vadlúd nagyhatalom lettünk!

Körülbelül 65000 vadlúd éjszakázott a Tatai Tavak Ramsari Területen, ez új rekordnak számít a vonuló, telelő vadludak számában – írja a Tatai Vadlúd Sokadalom.

2018. november 10-én reggel a Tatai Vadlúd Sokadalom szakemberei két kiemelt jelentőségű vadlúd éjszakázó helyen összesen 65.000 példány kirepülését rögzítették.

A szakemberek szerint a megszokottól eltérő létszámú gyülekezésnek a Kárpát-medencében tapasztalt aszály lehet a fő oka. A Tiszántúlon és a Duna-Tisza közén jelenleg nem áll rendelkezésre elég táplálék, mivel a vetések rosszul sarjadnak, a gyepek kiégtek, a kukoricatarlók be vannak tárcsázva, így a madarak a dunántúli pihenőhelyeken összpontosulnak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vadlúd