A MÁV bekeményített: nem érdemes bliccelni!

HelloVidék   
  Megosztom
A MÁV bekeményített: nem érdemes bliccelni!

A MÁV-Start novemberben Dunakeszi és Dunakeszi-Gyártelep állomáson tartott jegyellenőrzési akciókat. Ennek köszönhetően már az első héten több mint kétszeresére nőtt a jegyárbevétel - írja a Vidék.MA.

November 7-én 4200 utas váltott jegyet, a bevétel 130 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit Dunakeszi állomáson. Dunakeszi-Gyártelepen november 6-án 10 140-en vettek menetjegyet, a bevétel 106 százalékkal haladta meg a tavaly azonos időszakit.

A MÁV-Start jelezte, hogy más települések polgármestereivel is együttműködne hasonló akciók lebonyolításában.

A MÁV-Start szerint a jegyellenőrzési akció célja nem a büntetés, hanem az, hogy az érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazások, illetve a kedvezmények jogosulatlan felhasználásának visszaszorításával csökkentse a zsúfoltságot, és egyben felhívja a figyelmet az előzetes jegyvétel fontosságára. A MÁV-Start az utasoknak a sorban állás elkerülésére az internetes jegyértékesítést ajánlja.

Szeptemberben, a Budapest-Vác vonalon végzett ellenőrzési akció 16 napján 442 utasnak nem volt jegye és a helyszínen ráadásul nem is akart jegyet venni. Menetjegyet 1693 utasnak adtak ki az ellenőrzések során.

Októberben két héten keresztül tartottak fokozott jegyellenőrzést Pilis, Albertirsa és Vác állomásokon, ebben az időszakban 919 felszállás előtt jeggyel nem rendelkező utasnak adtak ki menetjegyet, közel 600 utas mondott le önként az utazási szándékáról.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

máv

vonat