A MÁV bekeményített: nem érdemes bliccelni!

HelloVidék   
  Megosztom
A MÁV bekeményített: nem érdemes bliccelni!

A MÁV-Start novemberben Dunakeszi és Dunakeszi-Gyártelep állomáson tartott jegyellenőrzési akciókat. Ennek köszönhetően már az első héten több mint kétszeresére nőtt a jegyárbevétel - írja a Vidék.MA.

November 7-én 4200 utas váltott jegyet, a bevétel 130 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit Dunakeszi állomáson. Dunakeszi-Gyártelepen november 6-án 10 140-en vettek menetjegyet, a bevétel 106 százalékkal haladta meg a tavaly azonos időszakit.

A MÁV-Start jelezte, hogy más települések polgármestereivel is együttműködne hasonló akciók lebonyolításában.

A MÁV-Start szerint a jegyellenőrzési akció célja nem a büntetés, hanem az, hogy az érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazások, illetve a kedvezmények jogosulatlan felhasználásának visszaszorításával csökkentse a zsúfoltságot, és egyben felhívja a figyelmet az előzetes jegyvétel fontosságára. A MÁV-Start az utasoknak a sorban állás elkerülésére az internetes jegyértékesítést ajánlja.

Szeptemberben, a Budapest-Vác vonalon végzett ellenőrzési akció 16 napján 442 utasnak nem volt jegye és a helyszínen ráadásul nem is akart jegyet venni. Menetjegyet 1693 utasnak adtak ki az ellenőrzések során.

Októberben két héten keresztül tartottak fokozott jegyellenőrzést Pilis, Albertirsa és Vác állomásokon, ebben az időszakban 919 felszállás előtt jeggyel nem rendelkező utasnak adtak ki menetjegyet, közel 600 utas mondott le önként az utazási szándékáról.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

máv

vonat