Új vonat szeli át Magyarországot: ez a táv nem piskóta!

HelloVidék   
  Megosztom
Új vonat szeli át Magyarországot: ez a táv nem piskóta!

Vasárnap lép életbe a MÁV-START 2018/2019-es menetrendje, amelynek egyik fontos újdonsága, hogy az utasok a nemzetközi összeköttetésben egy új járattal, a Transilvania EuroCity-vel utazhatnak a Kolozsvár–Budapest–Bécs vonalon.

A nemzetközi kínálat változásai közül kiemelhető, hogy a Transilvania EuroCity révén új összeköttetés valósul meg Bécs, Budapest és Románia második legnagyobb városa, Kolozsvár között. A járat egyúttal közvetlen kapcsolatot teremt Kelet- és Északnyugat-Magyarország között is, derül ki a MÁV-START közleményéből.

A vonaton első és másodosztályú klímás kocsikkal utazhatnak, a kocsikat a MÁV-START és a román vasúttársaság, a CFR Călători közösen biztosítja. A Transilvania Eurocity Kolozsvárról 7:35-kor indul, Budapest-Keleti Pályaudvarra 14:20-kor fut be, 14:40-kor megy tovább Bécsbe, ahová 17:21-kor érkezik. Bécsből 10:42-kor startol, a Keletibe 13:19-kor érkezik, onnan pedig 13:40-kor megy tovább – Nagyvárad érintésével – Kolozsvárra, ahová helyi idő szerint 22:25-kor érkezik.

A vonat menetideje versenyképes a közúti közlekedésével. A MÁV-START járműfejlesztései révén a közeljövőben tovább korszerűsítik a vonatban felhasznált kocsikat is. A vonatra a MÁV-START kedvezményei érvényesek: Bécsbe 13, Kolozsvárra 15 eurótól kínálunk jegyeket, és kedvező gyermekjegyekkel, kirándulási ajánlatainkkal is várjuk a családokat.

A Bécs–Kolozsvár összeköttetés létrehozásánál az érintett vasúttársaságok üzleti célja az volt, hogy a teljes rendszert, a belföldi közszolgáltatási igényeket a lehető legjobban kiszolgálva működtessék. A Bécs–Budapest csúcsidei vonatkínálat bővítése is fontos a szolgáltatásokban, többek között egy új vonat indítása Bécsből a legzsúfoltabb railjetek mentesítésére 10:40-kor; visszaútban, Budapestről szintén a legkihasználtabb railjet mentesítésére 14:40-kor. Az új vonatpár beállítása utasforgalmi okok miatt is indokolt volt.

A vonatok menetrendje itt olvasható. A 2018/2019. évi menetrend már letölthető és megtekinthető a MÁV-csoport honlapján.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vonat

máv

bécs