Gigafejlesztés Badacsonyban: így szépül meg a balatoni kisváros

HelloVidék   
  Megosztom
Gigafejlesztés Badacsonyban: így szépül meg a balatoni kisváros

A város két és fél milliárdos pályázati támogatást nyert a badacsonyi településrész turisztikai fejlesztésére - írja a veol.hu.

A portálnak Krisztin N. László polgármester elárulta, hogy Badacsonytomaj 71-es főút alatti, központi városrésze újul meg a pályázati összegből. A tervek szerint a park attraktív elemeket kapna, és padok, sétányok, szökőkút kerülne kialakításra.

Az egykori Tátika épülete szintén új köntöst kapna több százmillió forintból. Az alsó szinten fogadóteret hoznak létre, és valószínüleg itt kap otthont majd az új tourinform iroda és a hajóállomás pénztára. A felső szinten egy exkluzív gasztro rendezvényteret szeretnének kialakítani, ami nagyobb eseményeknek is otthont adhatna, valamint a helyi borászok a helyi termékekkel is megjelenhetnének a helyiségben. A benzinkút és a kőépület közötti parkolót átalakítják, a helyén egy különleges rendezvénytér kerül majd kialakításra, ahol színvonalas árusítóhelyekkel, borpavilonokkal várják majd az érdeklődőket. Parkolásra a későbbiekben a strandbejárat mellett, a 71-es út mentén lesz majd lehetőség.

A színpad az épület felé néz majd, ott végre egy színvonalas, megfelelő méretű rendezvényteret alakíthatunk ki, amely többek között a borhetek eseményeinek adhat helyet. A tervezéskor nyitva hagytuk annak a lehetőségét is, hogy a kompkikötő kivitelezése a közeljövőben megvalósulhat. A kivitelezés várhatóan jövő ősszel kezdődhet és a következő, 2020-as évi nyári szezonra elkészülhet

– mondta a polgármester.

Eközben a Zöld város projekt kivitelezése is jól halad, ennek keretében a parti területeken újul meg a strandbejárat, a parkolót lezáró régi kőépület és az alsó bazársor. A támogatásból a városháza körüli tér és a Badacsony ABC környékén található parkoló is új külsőt kap.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fejlesztés

badacsony

badacsonytomaj