Gigafejlesztés Badacsonyban: így szépül meg a balatoni kisváros

HelloVidék   
  Megosztom
Gigafejlesztés Badacsonyban: így szépül meg a balatoni kisváros

A város két és fél milliárdos pályázati támogatást nyert a badacsonyi településrész turisztikai fejlesztésére - írja a veol.hu.

A portálnak Krisztin N. László polgármester elárulta, hogy Badacsonytomaj 71-es főút alatti, központi városrésze újul meg a pályázati összegből. A tervek szerint a park attraktív elemeket kapna, és padok, sétányok, szökőkút kerülne kialakításra.

Az egykori Tátika épülete szintén új köntöst kapna több százmillió forintból. Az alsó szinten fogadóteret hoznak létre, és valószínüleg itt kap otthont majd az új tourinform iroda és a hajóállomás pénztára. A felső szinten egy exkluzív gasztro rendezvényteret szeretnének kialakítani, ami nagyobb eseményeknek is otthont adhatna, valamint a helyi borászok a helyi termékekkel is megjelenhetnének a helyiségben. A benzinkút és a kőépület közötti parkolót átalakítják, a helyén egy különleges rendezvénytér kerül majd kialakításra, ahol színvonalas árusítóhelyekkel, borpavilonokkal várják majd az érdeklődőket. Parkolásra a későbbiekben a strandbejárat mellett, a 71-es út mentén lesz majd lehetőség.

A színpad az épület felé néz majd, ott végre egy színvonalas, megfelelő méretű rendezvényteret alakíthatunk ki, amely többek között a borhetek eseményeinek adhat helyet. A tervezéskor nyitva hagytuk annak a lehetőségét is, hogy a kompkikötő kivitelezése a közeljövőben megvalósulhat. A kivitelezés várhatóan jövő ősszel kezdődhet és a következő, 2020-as évi nyári szezonra elkészülhet

– mondta a polgármester.

Eközben a Zöld város projekt kivitelezése is jól halad, ennek keretében a parti területeken újul meg a strandbejárat, a parkolót lezáró régi kőépület és az alsó bazársor. A támogatásból a városháza körüli tér és a Badacsony ABC környékén található parkoló is új külsőt kap.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fejlesztés

badacsony

badacsonytomaj