Elképesztő összegeket költöttünk pihenésre októberben

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő összegeket költöttünk pihenésre októberben

Kiemelkedő mértékben nőtt a belföldi turizmus októberben: az előző év azonos időszakához képest 9,6 százalékkal nőtt a magyar vendégek száma, ami így meghaladta az 530 ezret. A vendégéjszakák száma a szállodákban és a kempingekben közel azonos mértékben emelkedett.

Magyarországon októberben - a magyar és a külföldi vendégek számát összeadva - 1 millió turista volt, ami az egy évvel korábbi adathoz képest 8 százalékos növekedést mutat. Az év első 10 hónapjában a bel- és külföldi vendégek száma együtt megközelítette a 11 milliót – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

A belföldi vendégek mindegyik turisztikai régióban több éjszakát töltöttek el, a bővülés mértéke Budapest-Közép-Duna-vidéken, Észak-Alföldön és Nyugat-Dunántúlon kétszámjegyű volt. A forgalom dinamikus növekedésében szerepet játszott a rendkívül kedvező októberi időjárás, illetve a 4 napos hosszú hétvége is – tájékoztatta a HelloVidéket a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A szállodák szobakihasználtsága 63 százalékra nőtt. Az összes bruttó árbevétel 46 milliárd forint, ezen belül a szállásdíjbevétel 27 milliárd forintra emelkedett.

Széchenyi Pihenőkártyával a kártyatulajdonosok közel 1,5 milliárd forintot fizettek a kereskedelmi szálláshelyeken, ennek az összegnek a nagy része, 1,3 milliárd forint a szállodákban realizálódott.

A kereskedelmi szálláshely közel 83 ezer szobával és 239 ezer férőhellyel várta a vendégeket. A szobák száma kismértékben nőtt, a férőhelyek száma alig változott az előző év azonos időpontjához képest.

Január-októberben a tavaly azonos időszakival összehasonlítva 4 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, 5,5 százalékkal több vendég érkezett az országba és közel 10 százalékkal magasabb lett a szálláshelyek árbevétele.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szállás

utazás

pihenés

szálloda

hotel