Az ALDI-nál is lehet majd tölteni az elektromos autókat: 360 új töltési pont jön létre országszerte

HelloVidék   
  Megosztom
Az ALDI-nál is lehet majd tölteni az elektromos autókat: 360 új töltési pont jön létre országszerte

Az energiavállalat és a kereskedelmi áruházlánc megállapodása értelmében 123 ALDI parkolójában lesz elérhető az E.ON által telepített és üzemeltetett elektromosautó-töltőállomás, és a legtöbb ezután épülő ALDI üzletnél is kiépítik majd a töltőket.

Az ALDI áruházlánc parkolóiban megnyíló E.ON töltőállomás-hálózat országszerte összesen több mint 360 új töltési pontot jelent majd, mivel üzletenként kettő vagy négy töltési lehetőség áll majd rendelkezésre.

Elektromos autókból a legtöbb Budapesten és a környező településeken üzemel, de ez most megváltozhat: jelenleg 75 településen működik ALDI üzlet, így a szolgáltatás kiépítésével országossá válik az elektromos autókhoz kapcsolódó töltőhálózat. A megállapodás által az áruházlánc és az E.ON egyaránt hozzájárul a környezetbarát, fenntartható közlekedéshez, mivel az elektromos autózás elterjedése előtti egyik legfőbb akadályt a töltők hiánya jelenti. A zöld rendszám bevezetésekor 2015-ben még csak 300 tisztán elektromos autó volt Magyarországon, jelenleg a számuk már 4000 felett van, és ugyanennyire tehető a tölthető plug-in hibridek száma is, derül ki az ALDI és az E.ON közleményéből.

Az elektromos autózás a jövő egyik kulcsfontosságú területe, melynek fejlődése hangsebességre fog váltani. Az ALDI-val kötött megállapodás, egy egységes, országos hálózat létrehozását jelenti, mely áttörés ezen az úton.

– mondta az együttműködés kapcsán Jamniczky Zsolt, az E.ON igazgatósági tagja.

Az E.ON által kiépített és üzemeltetett elektromosautó-töltőhálózat lehetőséget biztosít ügyfeleink számára az akkumulátortöltésre, ezzel is hozzájárulunk a környezetbarát közlekedéshez.

– nyilatkozta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója.

A kiépítésre kerülő töltőinfrastruktúra AC és DC töltőket is tartalmaz majd, igazodva az adott ALDI áruház településen belüli elhelyezkedéséhez, a vásárlók igényeihez, valamint a településen már elérhető elektromosautó-töltési lehetőségekhez. A két vállalat együttműködése 10 évre szól, és további 5 évvel meghosszabbítható.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

aldi

e.on

elektromos autó

töltőállomás