Tavaly turisztikai rekordot döntött Magyarország: 31 millió vendéget számláltak

HelloVidék   
  Megosztom
Tavaly turisztikai rekordot döntött Magyarország: 31 millió vendéget számláltak

A legfrissebb forgalmi adatok megerősítik, hogy 2018-ban történelmi rekordévet zárt a turizmus. A magyar turizmus teljesítménye 2010 óta évről évre nő, tavaly pedig minden fő mutatószámot tekintve túlszárnyaltuk az előző évet. Az idén elinduló 1000 turisztikai fejlesztés azt a célt szolgálja, hogy a turizmus növekedési üteme 2019-ben és a következő években is folytatódjon.

2018-ban a kereskedelmi szálláshelyek 5,2%-kal több, összesen 12,5 millió vendéget regisztráltak, a vendégéjszakák száma 2017-hez képest pedig több mint egy millióval nőtt, így tavaly csaknem elérte a 31 milliót. 2018-ban az összes vendég éjszakaszám felét, 15,6 millió vendégéjszakát a belföldi vendégek töltötték el hazánkban, 15,3 milliót a külföldi vendégek. A kereskedelmi szálláshelyek közel 10 százalékkal (9,3%) nagyobb árbevételre tettek szert 2017-hez képest, amely így meghaladta az 510 milliárd forintot, ezen belül a szállásdíjbevételek pedig a 300 milliárd forintot. Ez a siker a fejlesztéseknek és a turizmusban dolgozó emberek áldozatos munkájának köszönhetően, az ágazat pedig évről-évre nagyobb mértékben járul hozzá Magyarország gyarapodásához, derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményéből.

Magyarország soha nem volt még olyan népszerű úti cél, mint 2018-ban. Egyre több külföldi turista érkezik a biztonságos és folyamatosan fejlődő Magyarországra, és mi magyarok is többet utazunk. A legnépszerűbb régiók tavaly is a Budapest−Közép-Duna-vidék és a Balaton voltak mind a külföldi, mind a belföldi turisták körében. Jelentősen nő a hazánkba érkező, jellemzően magas költésű vendégek száma, tavaly ugyanis kétszámjegyű növekedés volt tapasztalható például az amerikai, kanadai, kínai, és spanyol turisták esetében is az előző évhez képest. Az élénkülő belföldi turizmus azt is jelzi, hogy a magyarok egyre szívesebben utaznak Magyarországon és a családoknak bővül az anyagi mozgástere.

A fő mutatószámok tekintetében a növekedés üteme meghaladta Csehország és közelíti Ausztria teljesítményét, ez a lendület 2019-ben tovább folytatódik, a szektor további növekedéséhez hozzájárul majd az idén országszerte megvalósuló 1000 turisztikai fejlesztés is. 2019-ben folytatódnak a szálláshely-fejlesztési programok, a cél az ágazat digitalizációja, és egy nemzetközi színvonalú, minőségi szolgáltatásokat nyújtó reptér létrehozása.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

turista

turizmus

magyarország