Utazás 2019: nemzetközi turisztikai kiállítás nyílik februárban

MTI   
  Megosztom
Utazás 2019: nemzetközi turisztikai kiállítás nyílik februárban

Idén február 21. és 24. között rendezik meg az ország és a régió legjelentősebb nemzetközi turisztikai seregszemléjét, az Utazás 2019 kiállítást, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 30 ország 300 kiállítója várja az érdeklődőket - jelentette be Ganczer Gábor, a főszervező Hungexpo Zrt. vezérigazgatója.

A kiállítás belföldi díszvendége Bács-Kiskun megye és Kecskemét, a külföldi Algéria lesz, a kiállítás kulturális díszvendége a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram, sorolta a vezérigazgató.

A fővárosnak fontos a megjelenés az Utazás 2019 kiállításon, idén Budapest Európa sportfővárosa, mondta Szalay-Bobrovnicky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese. A címmel a budapestieket szeretnék tömegsporton keresztül megszólítani, hogy minél többen kezdjenek el sportolni. Az Utazás 2019 kiállításon a házigazda városként az idei világbajnokságokhoz igazították a programokat, a látogatók a színpadon találkozhatnak sztársportolókkal és a Sportfőváros hivatalos nagyköveteivel.

Afrika legnagyobb országa zenével, gasztronómiával, izgalmas tájakkal mutatkozik be. Algéria 1400 kilométer hosszú tengerparttal rendelkezik, a Szahara legnagyobb része az ország területére esik. Algéria és Budapest között közvetlen légijárat közlekedik, az ország a kontinens legbiztonságosabb országa, nyilatkozta Abdelkader Dehendi, a díszvendég Algériai Népi Demokratikus Köztársaság budapesti nagykövete

Az ország legnagyobb területű megyéje 31 kiállító összefogásával mutatja be ételeit, italait, kultúráját, mondta Rideg László, a belföldi díszvendég Bács-Kiskun Megye közgyűlésének elnöke. A megyében van a legtöbb termálfürdő és a legtöbb gyógyhely, ahogy az 5. legnagyobb magyarországi tó, a Szelidi-tó is. Az idén is számos szakmai programot tartanak a kiállítás alatt, amelyek középpontjában a sportturizmus áll. Újdonságként diák szakmai napot rendeznek, ahol 6 egyetem hallgatói mérik össze a tudásukat, ismertette Tihanyi Klára, a Hungexpo stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója. Ismét megjelenik a Karaván Szalon, ahol a hazai lakókocsi és lakóautó kínálatot felvonultatva több mint 50 járművet mutatnak be, ahogy a kempingezéshez kapcsolódó szolgáltatásokat és felszereléseket is.

A Boat Show-n 83 kiállító 110 hajóját vonultatják fel, a hajózáshoz kapcsolódó felszerelések, szolgáltatások és a vízi sportok eszközei is bemutatkoznak, Kollár Lajos, a kiállítás stratégiai partnere, és a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke. A hajózás szezonnyitó rendezvényén az Aktív Magyarország standján állítják ki a Nyaralóhajózási Program és Magyarország első nyaralóhajóját, amely 2020-tól a Tisza-tavon, a Felső-Tiszán, és a Bodrogon fogja kiszolgálni a hajózni és nyaralni vágyókat.

Az Utazás kiállítással egy időben rendezik meg az ország legnagyobb független, és extrém utazókat megszólító rendezvényét, a Járatlan Utakon Fesztivált és a régió egyetlen Afrika tematikus fórumát, az Afrika Expót. Mindegyik rendezvény ugyanazzal a belépőjeggyel látogatható.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

kiállítás

kecskemét

bács-kiskun megye

afrika