Ilyen nincs! Lángra kapott egy elektromos autó töltés közben Vas megyében

hvg.hu   
  Megosztom
Ilyen nincs! Lángra kapott egy elektromos autó töltés közben Vas megyében

Éppen töltötte tulajdonosa a Nissan Leaf típusú autót, amikor az füstölni kezdett - írta meg a hvg.hu.

A portál szerint szerencsére, még mielőtt a sárvári hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek volna, az autó tulajdonosa eloltotta a tüzet. A kiérkező szakemberek hőkamerák segítségével átvizsgálták az autót, meggyőződve arról, hogy a kocsit már nem kell tovább oltani.

A hasonló elektromos autók tűzesete nem egy gyakori probléma, nem is lehet tudni hasonló történésről. Pont ez az, ami miatt érdekes az eset, ráadásul fontos, hogy kivizsgálják az ügyet, mivel ilyenkor könnyebben szárnyrakelnek téves információk.

Még nem jelent meg hivatalos információ az esettel kapcsolatban, ahogy arról sem, hogyan keletkezett a tűz. A külön villanyautósoknak létrehozott Facebook-csoportokban már szó esett a tűzről, így feltételezéseket már lehet olvasni ezeken a platformokon. A legtöbb vélemény szerint, a megosztott fótókon az látható, hogy a normál 12V-os ólomakkumulátor egyik szélső cellája olvadt le, és gyújtott fel mindent maga körül a 2012-es évjáratú Nissan Leafben.

Egy másik feltételezés szerint az is előfordulhat, hogy a nagyfeszültségű egység töltése közben, amely során a normál akkumulátort is töltik, a vezérlés félreérthet például egy ilyen hibát, és nagy erővel elkezdheti tölteni a hibás akkumulátort, amiből komoly elektromos tűz keletkezhet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autó

elektromos autó

baleset

tűz

tűzoltás