Ilyen nincs! Lángra kapott egy elektromos autó töltés közben Vas megyében

hvg.hu   
  Megosztom
Ilyen nincs! Lángra kapott egy elektromos autó töltés közben Vas megyében

Éppen töltötte tulajdonosa a Nissan Leaf típusú autót, amikor az füstölni kezdett - írta meg a hvg.hu.

A portál szerint szerencsére, még mielőtt a sárvári hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek volna, az autó tulajdonosa eloltotta a tüzet. A kiérkező szakemberek hőkamerák segítségével átvizsgálták az autót, meggyőződve arról, hogy a kocsit már nem kell tovább oltani.

A hasonló elektromos autók tűzesete nem egy gyakori probléma, nem is lehet tudni hasonló történésről. Pont ez az, ami miatt érdekes az eset, ráadásul fontos, hogy kivizsgálják az ügyet, mivel ilyenkor könnyebben szárnyrakelnek téves információk.

Még nem jelent meg hivatalos információ az esettel kapcsolatban, ahogy arról sem, hogyan keletkezett a tűz. A külön villanyautósoknak létrehozott Facebook-csoportokban már szó esett a tűzről, így feltételezéseket már lehet olvasni ezeken a platformokon. A legtöbb vélemény szerint, a megosztott fótókon az látható, hogy a normál 12V-os ólomakkumulátor egyik szélső cellája olvadt le, és gyújtott fel mindent maga körül a 2012-es évjáratú Nissan Leafben.

Egy másik feltételezés szerint az is előfordulhat, hogy a nagyfeszültségű egység töltése közben, amely során a normál akkumulátort is töltik, a vezérlés félreérthet például egy ilyen hibát, és nagy erővel elkezdheti tölteni a hibás akkumulátort, amiből komoly elektromos tűz keletkezhet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autó

elektromos autó

baleset

tűz

tűzoltás