Irány a somogyi erdő: rengeteg program várja a családot

MTI   
  Megosztom
Irány a somogyi erdő: rengeteg program várja a családot

Első ízben szervezett nyári tábort alsó tagozatos gyerekeknek a somogyi állami erdőket kezelő SEFAG Zrt. Az egy-hetes program során a megye számos természeti értékét ismerhették meg testközelből.

Utazhattak a Boronka-mellék védett erdejében kanyargó Mesztegnyői Erdei Vasúton, kirándultak a változatos fafajok mellett sokféle gombának és madárnak is otthont adó Gyertyánosi Parkerdőben és megismerhettek számos gyógynövényt és a belőlük készített teákat és krémeket a szennai skanzenben. A vetélkedőkkel is színesített programból a Zselici Csil-lagpark és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpont sem hiányozhatott.

Az alsósok a legkíváncsibb, az új ismeretekre leginkább fogékony korosztály, ezért nagyon hálás feladat ilyen élménygazdag programokat szervezni a részükre. Gyorsan és élvezettel sajátítanak el új dolgokat és eközben meg-szeretik, egyúttal megtanulják védeni az erdőt és a természetet

– beszélt a programról Éder Lilla, a tábor vezető-je.

Élményekben pedig nem volt hiány: a gyerekek testközelből láthattak óriáskígyót, meteoritkőzeteket, megtekint-hették távcsővel a Napot, és kipróbálhatták a tradicionális magyar harcművészetnek tartott barantát.

A SEFAG Zrt.-nél a természetismereti programok nem csak a nyári táborokra korlátozódnak. A Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolában tavasztól őszig szinte egymást váltják az iskolás csoportok és az Erdők Háza népszerűsége is növek-szik. Ősztől az erdőgazdaság egy új kezdeményezéssel, a Pedagógus Klubbal szeretné a tanárokat arra ösztönözni, hogy minél több természetismereti anyagot építsenek be az óráikba. A SEFAG Zrt. sokoldalú segítséget nyújt eh-hez erdei programokkal, élménypedagógiai foglalkozásokkal és kihelyezett tanórákkal. Jövő nyáron az erdőfelfedező tábor is folytatódik természetesen.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kirándulás

tábor

túra

erdő

somogy

somogy megye

erdő