Irány a somogyi erdő: rengeteg program várja a családot

MTI   
  Megosztom
Irány a somogyi erdő: rengeteg program várja a családot

Első ízben szervezett nyári tábort alsó tagozatos gyerekeknek a somogyi állami erdőket kezelő SEFAG Zrt. Az egy-hetes program során a megye számos természeti értékét ismerhették meg testközelből.

Utazhattak a Boronka-mellék védett erdejében kanyargó Mesztegnyői Erdei Vasúton, kirándultak a változatos fafajok mellett sokféle gombának és madárnak is otthont adó Gyertyánosi Parkerdőben és megismerhettek számos gyógynövényt és a belőlük készített teákat és krémeket a szennai skanzenben. A vetélkedőkkel is színesített programból a Zselici Csil-lagpark és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpont sem hiányozhatott.

Az alsósok a legkíváncsibb, az új ismeretekre leginkább fogékony korosztály, ezért nagyon hálás feladat ilyen élménygazdag programokat szervezni a részükre. Gyorsan és élvezettel sajátítanak el új dolgokat és eközben meg-szeretik, egyúttal megtanulják védeni az erdőt és a természetet

– beszélt a programról Éder Lilla, a tábor vezető-je.

Élményekben pedig nem volt hiány: a gyerekek testközelből láthattak óriáskígyót, meteoritkőzeteket, megtekint-hették távcsővel a Napot, és kipróbálhatták a tradicionális magyar harcművészetnek tartott barantát.

A SEFAG Zrt.-nél a természetismereti programok nem csak a nyári táborokra korlátozódnak. A Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolában tavasztól őszig szinte egymást váltják az iskolás csoportok és az Erdők Háza népszerűsége is növek-szik. Ősztől az erdőgazdaság egy új kezdeményezéssel, a Pedagógus Klubbal szeretné a tanárokat arra ösztönözni, hogy minél több természetismereti anyagot építsenek be az óráikba. A SEFAG Zrt. sokoldalú segítséget nyújt eh-hez erdei programokkal, élménypedagógiai foglalkozásokkal és kihelyezett tanórákkal. Jövő nyáron az erdőfelfedező tábor is folytatódik természetesen.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kirándulás

tábor

túra

erdő

somogy

somogy megye

erdő