Hatalmas fejlesztés Kaposváron: átadták a autóbuszok új telephelyét

MTI   
  Megosztom
Hatalmas fejlesztés Kaposváron: átadták a autóbuszok új telephelyét

Kaposváron átadták a helyi járatú autóbuszok mintegy 5,6 milliárd forintból épült új telephelyét.

A Cseri úton, korábban egy hulladékgazdálkodási vállalat által használt területen megvalósult fejlesztéssel 30 év után végleges helye lett a somogyi megyeszékhely tömegközlekedését biztosító autóbuszflottának, a járművek szervizelését pedig bérmunka helyett maga a Kaposvári Közlekedési Zrt. végezheti el.

A telephely otthont ad a cég központjának, lehetőséget nyújt - a cukorgyári melléktermékből előállított gázzal üzemelő buszok tárolása, szervizelése mellett - a járművek műszaki vizsgáztatására, mosására, tankolására is. A város ezzel jelentős összeget takaríthat meg, lévén, hogy eddig mindezt külső cégekkel végeztette el.

A projektnek köszönhetően világszínvonalú létesítményt sikerült létrehozni, amely Európa egyik legkorszerűbb, naponta mintegy 33 ezer ember által használt buszflottáját szolgálja ki, és - a járművekhez hasonlóan - energiahatékony, zöld, valamint megtermeli a működéséhez szükséges villamos energiát, mondta el Szita Károly, a város polgármestere.

Az autóbuszbázis helyének kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy a Cseri városrész megújuljon, új funkciókat kapjon. Ennek jegyében készült el a környéken a Készenléti Rendőrség körletépülete és építettek orvosi rendelőt, újítottak fel önkormányzati bérlakásokat. A tervek között kutyafuttató és játszótér kialakítása is szerepel.

A telephelyprojekt a város néhai polgármesteréről elnevezett, a Modern városok program helyi forrásait is magába foglaló, mintegy 190 milliárd forintos Németh István-program része, amelynek célja, hogy a kaposváriak jobban élhessenek.

A közelmúltban birtokba vehették a Kaposvár Arénát, az új versenyuszodát, és rohamléptekkel zajlanak további beruházások: a 67-es gyorsforgalmi út, a Csiky Gergely Színház, az okospark, a közlekedési központ is, mondta a polgármester.

Fotó: MTI/Varga György

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kaposvár

autóbusz

állomás

fejlesztés