Folytatódik a korszerűsítés: egyre több a felújított vasútállomás

HelloVidék   
  Megosztom
Folytatódik a korszerűsítés: egyre több a felújított vasútállomás

Egyre több helyszínen folynak az utasforgalmi terek komfortnövelését szolgáló „50 MEGÚJULÓ ÁLLOMÁS” elnevezésű karbantartási program munkálatai. Javában zajlik a felújítás Kőbánya alsó és Zugló megállóhelyeken, illetve Albertirsa vasútállomáson, ősszel a 70-es vasútvonal több forgalmas állomásán is megkezdődik a munka.

A 2023-ig tartó program célja a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelése, amelynek fontos eleme az állomási környezet szépítése. A felújítási program az elmúlt évtizedekben elmaradt állomási karbantartások pótlására irányul. A munkálatok az érintett állomások és megállóhelyek műszaki állapotától függően főként a peronok rendbetételére, a perontetők javítására, pótlására, az állomásépületek homlokzati felújítására terjednek ki, amelynek eredményeként az utasokat kulturált utasforgalmi terek várják majd.

  • Kőbánya-alsó és Zugló megállóhelyek munkálatai ütemesen haladnak. Kőbánya alsón a műemléki védettség alatt álló felvételi épület elbontott homlokzati burkolatának pótlása a héten felülettisztítással kezdődik. Zuglóban már a felén túl jár a peron burkolása; elkészült a „B” peron, az „A” peron burkolásának előkészítése az időjárás függvényében várhatóan ̶ a héten megkezdődik. A felújított peronokon új szemetes edények és padok szolgálják majd az utasok kényelmét.
  • Október végére befejeződik a perontető karbantartása Miskolc Tiszai állomás „B” peronja felett. Ezzel teljessé válik az állomás peronfedésének felújítása.
  • Megkezdődött az állomási felújítás Albertirsán is. Jelenleg a bontás előkészítése zajlik, de a felújítás során megszépül a felvételi épület, a váróterem és az utasmosdó. Emellett a perontető mázolása és új padok elhelyezése jelentősen javítja majd az állomás külső megjelenését és komfortját.
  • Még az ősszel megkezdődnek a megújító munkálatok Kőbánya-Kispest (KöKi) állomáson, és a nagy forgalmú 70-es vasútvonal mentén Alsógöd, valamint Szob, Sződ-Sződliget, illetve Nagymaros-Visegrád állomásokon is.
  • Kőbánya-Kispesten még szeptemberben megkezdődnek a karbantartási munkálatok szeptemberben. A széleskörű karbantartás az utasforgalmi területek komfortnövelését célozza a váróterem, a pénztár és az utasmosdó megújításával. Biztonsági kamerarendszer mellett új peronbútorokat (padokat, szemetes edényeket) is telepítenek a szakemberek, emellett a gyalogos felüljárón a burkolatokat és a világítótesteket is javítják.
  • Alsógöd, Nagymaros-Visegrád és Szob állomásokon biztonsági rendszerek és akadálymentes utasmosdók kialakításával emeli a szolgáltatási színvonalat a MÁV. Alsógöd és Nagymaros-Visegrád állomások új biciklitárolók létesítésével és a nyitott várók felújításával, valamint új peronbútorok (padok, szemetes edények) telepítésével válnak komfortosabbá. Emellett Szobon megszépül a felvételi épület homlokzata, Nagymaros-Visegrád és Szob állomásokon pedig USB töltőoszlopon tölthetik majd mobileszközeiket az utasok.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

máv

vonat

állomás

vonatközlekedés

felújítás

korszerűsítés