Rengetegen utaznak repülővel Debrecenből: a város új terminált épít

MTI   
  Megosztom
Rengetegen utaznak repülővel Debrecenből: a város új terminált épít

Az egyre növekvő utasforgalom kiszolgálására új utasterminált építenek a debreceni repülőtéren - jelentette be Papp László, a város polgármestere.

Az új utasterminál tervezésére még ebben az évben kiírják a pályázatot. Évről évre növekszik a debreceni légikikötő utasforgalma, az évtized elején alig több mint tízezren vették igénybe egy év alatt a Debrecen International Airport (DIA) szolgáltatásait, tavaly 380 ezren utaztak, az idén pedig év végéig az utasszám várhatóan meghaladja a 600 ezret, mondta el Papp László.

Folyamatosan fejlesztenek a területen, a jelenlegi terminál bővítése azonban elérte a végső határát. Az idén mind a charter-forgalomban, mind a menetrend szerinti - Wizz Air és Lufthansa - járatokon nőtt az utaslétszám, a hatóságok pedig Európa egyik legbiztonságosabb repülőterévé nyilvánították a debrecenit, mondta Vajda János, a repülőtér igazgatója.

Radó András, a Wizz Air Hungary Zrt. kommunikációs menedzsere szerint légitársaságuk utasforgalma dinamikusan nő Debrecenben, a közelmúltban köszöntötték a másfélmilliomodik utasukat. Jelenleg 14 úti cél érhető el közvetlenül Debrecenből, a közkedvelt üdülőhelyekre, szigetekre télen is indítanak járatokat.

Fotó: MTVA/Oláh Tibor

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

repülőtér

fejlesztés

utazás