Hatalmas tragédiát okozhat a figyelmetlenség: ez a probléma az M44-esen

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas tragédiát okozhat a figyelmetlenség: ez a probléma az M44-esen

Számos jelzés érkezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra a közelmúltban arról, hogy többen a forgalommal szemben közlekedtek a nemrég átadott M44-es gyorsforgalmi úton. A Békés megyei szakaszon nem észleltek még hasonlót - írja a beol.hu.

A híradásokban egyre gyakrabban hallani, hogy azért történtek közlekedési balesetek, mert egyes sofőrök forgalommal szemben közlekedtek az úton, valamint hajtottak fel az autópályára

- közölte a portál a napokban megjelent Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Baleset-megelőzési Bizottság közleményét.

Mint írják, számos jelzés érkezett a rendőrségre, hogy többen a forgalommal szemben közlekedtek az úton, mióta átadták az M44-es számú gyorsforgalmi út első szakaszát. A legtöbb esetben sokan belnézik a táblákat és rossz irányból hajtanak fel a gyorsforgalmi útra. Az esetek többségében a sofőrök elismerik, hogy hibáztak. De sokan hivatkoznak arra, hogy nem jártasak a környéken, nem vették észre a táblákat vagy szimplán rossz felé hozta őket a GPS.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szombati Andrea arról számolt be, hogy rendszeresen és visszatérően ellenőrzik az M44-es gyorsforgalmi útszakasz forgalmát is a megyében, de a leírtakhoz hasonlót Békésben nem tapasztaltak.

A portál felkereste a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályát is, akik arról számoltak be, hogy társaságuk szakemberei az átadás előtt és után is bejárták az M44-es autóút több mint 60 kilométeres, újonnan átadott szakaszát.

A térségében minden közúti jelzéskép, burkolati jel és táblázás teljes mértékben megfelel valamennyi külső és belső szabályozásnak. Az esetleges forgalommal szembeni felhajtásokban alapvetően emberi tényezők játszanak szerepet, ennek egyik példája, hogy a napokban egy közlekedő a 442-es főúti csomópontnál a közlekedési rendnek megfelelően hajtott fel az útra, azonban a főpályára érve visszafordult, az ilyen esetek gyakorlatilag kivédhetetlenek

- emelték ki.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

közlekedés

jász-nagykun szolnok megye

megyei rrendőrkapitányság

autópálya