Fontos változás a határátkelőkön: ezek a gépjárművek nem mehetnek be Ausztriába

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változás a határátkelőkön: ezek a gépjárművek nem mehetnek be Ausztriába

Csökkenteni akarja az átmenő teherforgalmat Burgenland útjain a tartományi kormány. Ezért két magyar és egy szlovén határátkelőn megtiltják a nehéz tehergépkocsik belépését Ausztriába - írja az orf.at-re hivatkozva az autoszektor.hu.

Az új szabályos értelmében a két magyar és egy szlovén határátkelőt a továbbiakban nem használhatják a 7,5 tonnánál nehezebb, tranzitforgalomban közlekedő teherautók. Kivételt csak a határtérségbe tartó, vagy onnan induló kamionok jelentenek.

A forgalomkorlátozás alapja egy forgalomszámlálás, amely hat határállomást érintett. A felmérés során a teherautók úti célját vizsgálták. Ezek alapján természetesen nemcsak a lezárásokról döntöttek, hanem elkészítették a kerülőútvonalak listáját is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

autó

magyar-osztrák határ

határátkelő

határátkelőhely

osztrák határ

osztrák-magyar határ

forgalomkorlátozás

burgenland

tehergépjármű