Fontos változás a határátkelőkön: ezek a gépjárművek nem mehetnek be Ausztriába

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változás a határátkelőkön: ezek a gépjárművek nem mehetnek be Ausztriába

Csökkenteni akarja az átmenő teherforgalmat Burgenland útjain a tartományi kormány. Ezért két magyar és egy szlovén határátkelőn megtiltják a nehéz tehergépkocsik belépését Ausztriába - írja az orf.at-re hivatkozva az autoszektor.hu.

Az új szabályos értelmében a két magyar és egy szlovén határátkelőt a továbbiakban nem használhatják a 7,5 tonnánál nehezebb, tranzitforgalomban közlekedő teherautók. Kivételt csak a határtérségbe tartó, vagy onnan induló kamionok jelentenek.

A forgalomkorlátozás alapja egy forgalomszámlálás, amely hat határállomást érintett. A felmérés során a teherautók úti célját vizsgálták. Ezek alapján természetesen nemcsak a lezárásokról döntöttek, hanem elkészítették a kerülőútvonalak listáját is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

autó

magyar-osztrák határ

határátkelő

határátkelőhely

osztrák határ

osztrák-magyar határ

forgalomkorlátozás

burgenland

tehergépjármű