Fontos változás a határátkelőkön: ezek a gépjárművek nem mehetnek be Ausztriába

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változás a határátkelőkön: ezek a gépjárművek nem mehetnek be Ausztriába

Csökkenteni akarja az átmenő teherforgalmat Burgenland útjain a tartományi kormány. Ezért két magyar és egy szlovén határátkelőn megtiltják a nehéz tehergépkocsik belépését Ausztriába - írja az orf.at-re hivatkozva az autoszektor.hu.

Az új szabályos értelmében a két magyar és egy szlovén határátkelőt a továbbiakban nem használhatják a 7,5 tonnánál nehezebb, tranzitforgalomban közlekedő teherautók. Kivételt csak a határtérségbe tartó, vagy onnan induló kamionok jelentenek.

A forgalomkorlátozás alapja egy forgalomszámlálás, amely hat határállomást érintett. A felmérés során a teherautók úti célját vizsgálták. Ezek alapján természetesen nemcsak a lezárásokról döntöttek, hanem elkészítették a kerülőútvonalak listáját is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

autó

magyar-osztrák határ

határátkelő

határátkelőhely

osztrák határ

osztrák-magyar határ

forgalomkorlátozás

burgenland

tehergépjármű