Kész, vége: kegyetlen lehűlés vet véget az októberi nyárnak

HelloVidék   
  Megosztom
Kész, vége: kegyetlen lehűlés vet véget az októberi nyárnak

Kegyes volt hozzánk eddig az időjárás, de már nem tartanak sokáig a mostani 20-25 fokos maximumok. Friss előrejelzések szerint jövő héten már csak 10-11 fokos nap közbeni hőmérsékletekre számíthatunk.  Ez azt jelenti, hogy egyik napról a másikra 10-15 fokot is eshet a hőmérséklet.

Vége az októberi nyárnak, jövő héten megérkezik az ősz: hétfőtől kemény hidegre kell készülnünk. A lehűlés mellé szél és eső is érkezik - írja az Időkép.hu. Az előrejelzés szerint csütörtökön már fagy is előfordulhat a hajnali órákban. Íme, itt az OMSZ országos, jövő hétre vonatkozó előrejelzése:

  • OKTÓBER 28. HÉTFŐ: Éjszaka főként az Alföldön köd képződik, amely napközben feloszlik. Eközben észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg az északi megyékben helyenként már eső, záporeső is előfordulhat. Megélénkül, néhol megerősödik az északias irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 11 között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 23 fok között valószínű, az alacsonyabb értékek északon, északnyugaton, a magasabbak délkeleten várhatóak.
  • OKTÓBER 29. KEDD: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. Az északias irányú szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű, délen lehet a melegebb.
  • OKTÓBER 30. SZERDA: Észak felől egyre több helyen szakadozik, csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. A déli megyékben azonban napközben még erősen felhős marad az ég, és arrafelé további eső, zápor valószínű. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között valószínű, de a szélvédett északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.
  • OKTÓBER 31. CSÜTÖRTÖK: Az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhős idő valószínű. A déli tájakon több lehet a felhő, és ott néhol kisebb eső, záporeső is előfordulhat. A délkeletire forduló szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között valószínű, de a szélvédett fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.
  • NOVEMBER 1. PÉNTEK: A hajnali órákra foltokban köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet, amelyek feloszlását követően napközben a változó mennyiségű felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. A déli, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között valószínű, de a szélvédett fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.
  • NOVEMBER 2. SZOMBAT: A változó mennyiségű felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra van kilátás, elszórtan eső, zápor is valószínű. A déli szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között valószínű, de a szélvédett fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás jelentés

időjárás-változás

omsz

meteorológia

lehűlés

ítéletidő

tél

hőmérséklet