Kész, vége: kegyetlen lehűlés vet véget az októberi nyárnak

HelloVidék   
  Megosztom
Kész, vége: kegyetlen lehűlés vet véget az októberi nyárnak

Kegyes volt hozzánk eddig az időjárás, de már nem tartanak sokáig a mostani 20-25 fokos maximumok. Friss előrejelzések szerint jövő héten már csak 10-11 fokos nap közbeni hőmérsékletekre számíthatunk.  Ez azt jelenti, hogy egyik napról a másikra 10-15 fokot is eshet a hőmérséklet.

Vége az októberi nyárnak, jövő héten megérkezik az ősz: hétfőtől kemény hidegre kell készülnünk. A lehűlés mellé szél és eső is érkezik - írja az Időkép.hu. Az előrejelzés szerint csütörtökön már fagy is előfordulhat a hajnali órákban. Íme, itt az OMSZ országos, jövő hétre vonatkozó előrejelzése:

  • OKTÓBER 28. HÉTFŐ: Éjszaka főként az Alföldön köd képződik, amely napközben feloszlik. Eközben észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg az északi megyékben helyenként már eső, záporeső is előfordulhat. Megélénkül, néhol megerősödik az északias irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 11 között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 23 fok között valószínű, az alacsonyabb értékek északon, északnyugaton, a magasabbak délkeleten várhatóak.
  • OKTÓBER 29. KEDD: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. Az északias irányú szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű, délen lehet a melegebb.
  • OKTÓBER 30. SZERDA: Észak felől egyre több helyen szakadozik, csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. A déli megyékben azonban napközben még erősen felhős marad az ég, és arrafelé további eső, zápor valószínű. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között valószínű, de a szélvédett északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.
  • OKTÓBER 31. CSÜTÖRTÖK: Az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhős idő valószínű. A déli tájakon több lehet a felhő, és ott néhol kisebb eső, záporeső is előfordulhat. A délkeletire forduló szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között valószínű, de a szélvédett fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.
  • NOVEMBER 1. PÉNTEK: A hajnali órákra foltokban köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet, amelyek feloszlását követően napközben a változó mennyiségű felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. A déli, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között valószínű, de a szélvédett fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.
  • NOVEMBER 2. SZOMBAT: A változó mennyiségű felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra van kilátás, elszórtan eső, zápor is valószínű. A déli szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között valószínű, de a szélvédett fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul.

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás jelentés

időjárás-változás

omsz

meteorológia

lehűlés

ítéletidő

tél

hőmérséklet