Lélegzetállító látvány: rekordszámú daru vette birtokba a Fehér-tavat

HelloVidék   
  Megosztom
Lélegzetállító látvány: rekordszámú daru vette birtokba a Fehér-tavat

A tórendszer a hazai daruvonulási útvonalnak is az egyik legjelentősebb állomása, a november 21-i daruszámlálás 41 ezerre becsülte az itt éjszakázó darvak számát. Ez az idén itt mért legnagyobb szám. A november 23-24-i hétvégén szerencsére tiszta égbolt, kiváló idő volt, így akik részt vettek Igazgatóságunk idei utolsó darules túráin, azoknak látványos élményben volt része - írja közleményébe a Kiskunsági Nemzeti Park.

De nem csak a vonuló darvak, hanem vadludak, récék és partimadarak gyülekezőhelye is a tórendszer. Idén ősszel rendkívül nagyszámú gulipán tartózkodik itt. Volt, hogy a 800-at is meghaladta a számuk, de jelenleg is 500-600 példány szűrögeti a Fehér-tó vizét. További érdekesség, hogy bár a hazai kanalasgémek már régen elrepültek az afrikai telelőhelyeikre, néhány példány még most is felbukkan itt

- írja közleményében a nemzeti park.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság működési területén található, hajdani szikes tóból kialakított halastó-rendszeren már közel 300 madárfajt figyeltek már meg. A szegedi Fehér-tó történetét és gazdag madárvilágát mutatja be az itt található a 2 km hosszú Sirály tanösvény is. A szakemberek szerint a 3. állomáson, a Beretzk Péter kilátóból jól megfigyelhető a Korom-sziget nyüzsgő sirálytelepe.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kiskunsági nemzeti park

nemzeti park

fehér-tó

tórendszer

madárvonulás