Érdemes lesz idelátogatni: gigafejlesztés kezdődött Sümegen

HelloVidék   
  Megosztom
Érdemes lesz idelátogatni: gigafejlesztés kezdődött Sümegen

Izgalmas és tapasztalatszerzésben gazdag időszak következik a fejlesztési-közművelődési-múzeumi szakemberek számára hamarosan. A város muzeális kiállítóhelyeinek fejlesztései, a Kisfaludy Emlékház és Ramassetter-ház projektjei ugyanis az interaktív eszközfejlesztési szakaszba léptek - írja a veol.hu.

Több fejlesztés is zajlik Sümegen: egy pályázat segítségével a Kisfaludy Emlékház új eszközöket kap, melyet jövőre már a látogatók is használhatnak. Az új eszközök a költő tárgyi és szellemi örökségét mutatják be érdekesen, hogy a fiatalok számára is befogadható legyen. A múzeum terminált, modern installációkat, LCD televíziókat kap, a meglévő tárgyakat pedig új kontextusba helyezik. A kiállítás Kisfaludy verseit, utazásait és szerelmeit idézi fel, melyek egy olyan komplex állandó kiállítási tervnek lesznek a részei, melyeket a jövőben szeretnének megvalósítani.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sümeg

fejlesztés

város

utazás

turizmus

felújítás