Megrohamozták a turisták a Balaton-felvidéket: szigorítást vezettek be

HelloVidék   
  Megosztom
Megrohamozták a turisták a Balaton-felvidéket: szigorítást vezettek be

A Hévízi-csatorna az elmúlt években egyre kedveltebb téli túracélpont lett, olyannyira, hogy a területen illetékes természetvédelmi hatóság, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kénytelen volt korlátozásokat bevezetni - írja a zaol.hu.

A lap megemlékezett, hogy novembertől ismét nyitva áll a lehetőség a természeti élmények kedvelői előtt, ugyanis a Hévízi-csatorna ősztől tavaszig várja mindazokat, akik kenutúra keretében szeretnének eljutni a Hévíztől Fenékpusztáig. Út közben akad bőven miben gyönyörködni: a leghidegebb téli napokon is 20 Celsius-fokos víz felett sejtelmes pára leng, melyből tündérrózsák és más vízi növények bukkannak elő, de szerencsés esetben madarak - tőkés réce, kis vöcsök, kárókatona, szürke gém, nagy kócsag - is megfigyelhetők a kenutúra során.

A nemzeti park honlapján elérhető túraszabályzat szerint november 1. és március 15. között lehet evezni a Hévízi-csatornán, de egy napra legfeljebb 250 személynek adnak ki engedélyt. A weboldalon megtalálható az a felület is, amely napra lebontva tájékoztat, hogy az adott időpontra még hány szabad hely van. A vízfolyáson több társaság is szervez túrákat, első körben ezeket érdemes megkeresni, s aztán a szükséges adminisztrációt már ők intézik. A túrák a tó déli lefolyó zsilipjétől indulnak, ahol az előző szezonban némi infrastrukturális fejlesztés is lezajlott: mobil mosdókat telepítettek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton-felvidék

balaton-felvidéki nemzeti park

hévíz

hévízi-csatorna

kenu

túra

utazás

korlátozás.