Százmilliókból újítják fel a helyi kastélyt Jánoshidán

HelloVidék   
  Megosztom
Százmilliókból újítják fel a helyi kastélyt Jánoshidán

Már meg is kezdődtek a munkálatok. Az épület renoválása összesen 281 millió forintba kerül, aminek a nagy részét pályázati támogatásból finanszírozzák.

Megkezdődött a helyi kastély felújítása Jánoshidán, amiről Eszes Béla polgármester számolt be a település közösségi oldalán a napokban.

Az alakuló ülés óta négy alkalommal tanácskoztak, sok napirendi pontot megtárgyaltak, melyek közül kiemelkedett többek között a kastély pályázati felújításának kérdése. A beruházással kapcsolatban a szoljon.hu megtudta: a képviselő-testület döntése alapján a vállalkozóval egy módosított kivitelezői szerződést írnak alá. A kivitelező már meg is kezdte a helyszíni munkavégzést.

A megállapodás alapján az önkormányzat a kétszázharmincnégymillió forintos pályázati támogatás mellett negyvenhétmillió forint megfizetését vállalta, a teljes felújítás ugyanis kétszáznyolcvanegymillió forintba kerül

– nyilatkozta a polgármester.

A kastély, ami valójában premontrei rendház volt, késő barokk stílusban épült a XVIII. század végén, majd klasszicista stílusban 1830 körül átépítették. U-alaprajzú egyemeletes épület, főhomlokzata 2-3-2 tengellyel, középen timpanonnal és négy féloszloppal. Oldalhomlokzata 1-2-1 tengellyel, ahol a négy lizéna a két szélső ablakot különíti el, s ezzel egyúttal kiemeli a kétablakos középrészt. 1987-ben történt felújítása során idősek napközi otthonává alakították át, írják a település honlapján.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

jánoshida

kastély

felújítás

premontrei rendház