Leszakadt egy 130 éves híd Piliscsabán: gyalogosok és autósok is használták

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Leszakadt egy 130 éves híd Piliscsabán: gyalogosok és autósok is használták

1890 körül épült. Egy részét munkagépekkel elbontották, a másik részéhez viszont nem mertek nyúlni, mert attól féltek, hogy az utca is beomolhat. A kár százmilliós nagyságrendű.

Leomlott egy kisebb híd Piliscsabán - számolt be az M1 aktuális csatorna Híradója vasárnap. Az 1890 körül épült hidat gyalogosok és autósok is használták, most több mint egy kilométeres kerülőt kell tenniük.

Az információk szerint szombat délután egy arra járó kocogó vette észre, hogy elkezdett omlani a híd. A polgárőrség lezárta a helyszínt, a katasztrófavédelem kereső kutyákkal érkezett a helyszínre, mert nem tudták, nincs-e valaki a törmelékek alatt.

Remélik, hogy meg lehet menteni a hidat. A kár százmilliós nagyságrendű.

A Piliscsabai Polgárőr Egyesület nemcsak információkat, de képeket is posztolt Facebook-oldalán a leszakadt hídról. Azt írják: a környéket éjszaka is biztosították az omlásveszély miatt, hogy még véletlenül se menjen senki a közelébe. A továbbiakról valószínűleg hétfőn döntenek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

piliscsaba

híd

hídomlás

baleset