Így ment tönkre az autód: itt vannak a lerobbanások leggyakoribb okai

HelloVidék   
  Megosztom
Így ment tönkre az autód: itt vannak a lerobbanások leggyakoribb okai

Akármilyen autóban ülünk, előfordulhat, hogy nem indul vagy éppen bizonyos távolság megtétele után nem tudunk tovább menni egy meghibásodás miatt. Itt vannak a leggyakoribb okai a lerobbanásnak a hvg.hu listája alapján.

A lap szerint a legtöbb probléma általában az akkumulátorokkal van, de motorhibák is gyakran előfordulnak és sokak számára meglepő módon a villanyautókhoz is egyre többször hívnak segítséget. A német autóklub, az ADAC szakembereit naponta átlagosan 10 ezer alkalommal hívják ki műszaki problémával rendelkező járművekhez. Ez azt jelenti, hogy minden nyolcadik másodpercben útra kelnek.

Az elmúlt évben ezekkel a problémákkal találkoztak a leggyakrabban az ADAC munkatársai:

A tavalyi esztendőben összességében 3 756 226 segélyhívás érkezett az ADAC-hez, ami 4,3 százalékos csökkenést jelent az előtte lévő évhez képest.

41,8 százalékban valamilyen akkumulátorral kapcsolatos probléma tete mozgásképtelenné a járműveket. A legfrissebb jelentés szerint ez számít a leggyakoribb oknak. A lista második helyén a motorral és annak vezérlésével kapcsolatos problémák állnak, ami az esetek 17, 4 százalékát jelenti.

Ezeket a karosszéria, kormányzás, fék és futómű témakör (15,5 százalék), a generátor-világítás-kábelezés (10,6 százalék), a kerekek (7,4 százalék), az üzemanyagrendszer (3,6 százalék), a hűtés-fűtés-klíma (2,3 százalék), illetve a kipufogó-részecskeszűrő-katalizátor (1,3 százalék) követi a sorban.

Érdekesség, hogy 2019-ben 3 111 alkalommal hívták elektromos autókhoz a szakembereket, ami 65 százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest, miközben a villanyautók száma ebben az időszakban 50 százalékkal emelkedett.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

autó

hiba

utazás

elektromos autó

akkumulátor