Így ment tönkre az autód: itt vannak a lerobbanások leggyakoribb okai

HelloVidék   
  Megosztom
Így ment tönkre az autód: itt vannak a lerobbanások leggyakoribb okai

Akármilyen autóban ülünk, előfordulhat, hogy nem indul vagy éppen bizonyos távolság megtétele után nem tudunk tovább menni egy meghibásodás miatt. Itt vannak a leggyakoribb okai a lerobbanásnak a hvg.hu listája alapján.

A lap szerint a legtöbb probléma általában az akkumulátorokkal van, de motorhibák is gyakran előfordulnak és sokak számára meglepő módon a villanyautókhoz is egyre többször hívnak segítséget. A német autóklub, az ADAC szakembereit naponta átlagosan 10 ezer alkalommal hívják ki műszaki problémával rendelkező járművekhez. Ez azt jelenti, hogy minden nyolcadik másodpercben útra kelnek.

Az elmúlt évben ezekkel a problémákkal találkoztak a leggyakrabban az ADAC munkatársai:

A tavalyi esztendőben összességében 3 756 226 segélyhívás érkezett az ADAC-hez, ami 4,3 százalékos csökkenést jelent az előtte lévő évhez képest.

41,8 százalékban valamilyen akkumulátorral kapcsolatos probléma tete mozgásképtelenné a járműveket. A legfrissebb jelentés szerint ez számít a leggyakoribb oknak. A lista második helyén a motorral és annak vezérlésével kapcsolatos problémák állnak, ami az esetek 17, 4 százalékát jelenti.

Ezeket a karosszéria, kormányzás, fék és futómű témakör (15,5 százalék), a generátor-világítás-kábelezés (10,6 százalék), a kerekek (7,4 százalék), az üzemanyagrendszer (3,6 százalék), a hűtés-fűtés-klíma (2,3 százalék), illetve a kipufogó-részecskeszűrő-katalizátor (1,3 százalék) követi a sorban.

Érdekesség, hogy 2019-ben 3 111 alkalommal hívták elektromos autókhoz a szakembereket, ami 65 százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest, miközben a villanyautók száma ebben az időszakban 50 százalékkal emelkedett.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

autó

hiba

utazás

elektromos autó

akkumulátor