Megszavazták: nem lesz belvárosi kerékpároshíd Szentendrén

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Megszavazták: nem lesz belvárosi kerékpároshíd Szentendrén

A szentendreiek úgy döntöttek, hogy a kerékpáros híd a belvárostól délre valósuljon meg - írta közleményében a polgármester. A 22082 lakosból 2622-en adták le voksukat.

A március 2-áig tartó kéthetes véleménynyilvánító szavazáson Szentendre választási névjegyzékében szereplő 22082 lakosából 2622-en adták le voksukat az EUROVELO 6 nemzetközi kerékpárút várost érintő szakaszát és a Szentendrét és Szigetmonostort összekötő kerékpáros híd elhelyezkedését illetően - írta közleményében a város polgármestere, Fülöp Zsolt, aki a közleményben úgy fogalmazott:

A leadott szavazatok 55,11 százalékát, összesen 1445 szavazatot kapott ez a helyszín. A két belvárosi hídhelyre együttesen 678 szavazat érkezett, ami a voksok 26,24 százaléka, míg a Határcsárda helyszínére 209-en voksoltak, ami 7,97 százalék.

A többi, északi hídhelyszínhez képest közelebb lesznek a tömegközlekedési kapcsolatok, a HÉV és a busz is.

A polgármester a képviselő-testület támogatását fogja kérni, hogy a városképi, környezetvédelmi és vízbázisvédelmi szempontokat kiemelten kezelve kezdeményezzenek tárgyalásokat az illetékes kormánybiztossal és Szigetmonostorral a projekt folytatása érdekében

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szentendre

kerékpároshíd

szavazás