Megszavazták: nem lesz belvárosi kerékpároshíd Szentendrén

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Megszavazták: nem lesz belvárosi kerékpároshíd Szentendrén

A szentendreiek úgy döntöttek, hogy a kerékpáros híd a belvárostól délre valósuljon meg - írta közleményében a polgármester. A 22082 lakosból 2622-en adták le voksukat.

A március 2-áig tartó kéthetes véleménynyilvánító szavazáson Szentendre választási névjegyzékében szereplő 22082 lakosából 2622-en adták le voksukat az EUROVELO 6 nemzetközi kerékpárút várost érintő szakaszát és a Szentendrét és Szigetmonostort összekötő kerékpáros híd elhelyezkedését illetően - írta közleményében a város polgármestere, Fülöp Zsolt, aki a közleményben úgy fogalmazott:

A leadott szavazatok 55,11 százalékát, összesen 1445 szavazatot kapott ez a helyszín. A két belvárosi hídhelyre együttesen 678 szavazat érkezett, ami a voksok 26,24 százaléka, míg a Határcsárda helyszínére 209-en voksoltak, ami 7,97 százalék.

A többi, északi hídhelyszínhez képest közelebb lesznek a tömegközlekedési kapcsolatok, a HÉV és a busz is.

A polgármester a képviselő-testület támogatását fogja kérni, hogy a városképi, környezetvédelmi és vízbázisvédelmi szempontokat kiemelten kezelve kezdeményezzenek tárgyalásokat az illetékes kormánybiztossal és Szigetmonostorral a projekt folytatása érdekében

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szentendre

kerékpároshíd

szavazás