Baj van a Balatonnál: megoldást várnak ezekre a problémákra

HelloVidék   
  Megosztom
Baj van a Balatonnál: megoldást várnak ezekre a problémákra

Körbetekerhetjük a Balaton, ám a nem teljesen ideális körülmények között, számos akadályba ütközhetünk a Kerékpáros Magyarország Szövetség elnöke szerint, aki felhívta a figyelmet a legfontosabb problémákra, feladatokra - írja a Veol.

A portál szerint ugyan folyik a munka a Balatonon és körbe is kerékpározhatunk az útvonalon, de nem teljesen ideálisak a körülmények és rengeteg még a megoldatlan akadály. Németh Zsolt, a Kerékpáros Magyarország Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy a jelenlegi helyzetben lényeges, hogy ne csoportosan induljanak kerékpározni az emberek, hanem szigorúan csak az egy háztartásban lévők pattanjanak együtt nyeregbe. Felhívta a figyelmet arra is, hogy most nem alkalmas az időpont a hosszabb távú tekerésre, mivel kevés a mosdó, a büfé, az éttermek lassan nyitnak és a boltok sem készültek még fel a tömegre.

A felújításokat tekintve elmondta, hogy a két méternél szélesebb balatoni kerékpárút megvalósítására még nincs esély. Jelenleg javítások a keleti medencében és a déli part távolabbi szakaszain esedékesek, az északi oldalon az ősi Római úton lehet haladni. Mivel a 71-es út melletti nyomvonal magánterületeken is áthalad, ezért ahhoz nehéz hozzányúlni.

Hozzáfűzte, hogy Balatonedericsnél most folyik a munka, mivel a fák gyökerei felnyomták az aszfaltot, de nem jó hír, hogy a Szigliget melletti patakokon átívelő vashidakat még nem helyezték ki. A szövetség elnöke elmodta, hogy a legnagyobb hiányérzetet az okozza, hogy a frissítőpontok az erős területeken létesülnek, amik nem hoznak turisztikai bevételt a Balatonra. Az ő terveik szerint 16 állomásos szolgáltatóláncot hoznának létre, hogy aki biciklizni megy, akár lovagolhasson vagy vitorlázhasson is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

kerékpár

bicikli

sport