Ez lehet a járvány egyik pozitív hatása? Csökkent a közúti balesetek száma

HelloVidék   
  Megosztom
Ez lehet a járvány egyik pozitív hatása? Csökkent a közúti balesetek száma

Ahogy arra számítani lehetett, jelentősen visszaesett a személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma márciusban, amikor a koronavírus-járvány miatt sokkal kevesebbet közlekedtek az emberek. A statisztikai hivatal (KSH) kedden közzétett adatai szerint az idei harmadik hónapban 855 ilyen baleset volt, aminél kevesebbet márciusban az ezredforduló óta nem regisztráltak, de az összes hónapot nézve is csak kétszer alakult ennél is kedvezőbben a statisztika az elmúlt 20 évben - írja a g7.hu.

Ahogy a portál írja, jóval alacsonyabb volt a megszokottnál a balesetet szenvedett emberek száma is: 1079 sérültek és 29-en haltak meg. Az adatokból jól látszik, hogy minden járműtípussal kevesebb balesetet okoztak, mint ami márciusban megszokott, sőt még a gyalogosoknál is masszív csökkenést mértek.

Az elmúlt évhez képest a kerékpárok és a robogók által okozott balesetek száma esett vissza a legnagyobb mértékben. De kevesebb volt a karambol, és jóval kevesebb gyalogost ütöttek el, de a farolás, felborulás, a pálya elhagyása kategóriába sorolt balesetből és álló tárgynak ütközésből többet regisztráltak, mint egy évvel korábban.

A szakértők szerint az sem lenne meglepő, ha az áprilisi statisztika még a márciusinál is kedvezőbb adatokat produkálna. Hiszen a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetet csak március 11-én rendelte el a kormányzat, a kijárási korlátozásról pedig a hónap végén döntöttek, utóbbi ráadásul egész áprilisban érvényben volt, vidéken is csak május elején oldották fel.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

baleset

autóbaleset

közúti közlekedés

statisztika