Ennyit emeltek az árakon a balatoni vendéglátósok: elmondták, miért volt rá szükség

HelloVidék   
  Megosztom
Ennyit emeltek az árakon a balatoni vendéglátósok: elmondták, miért volt rá szükség

A koronavírus miatt idén kevesebb külföldi turistára számítanak a Balatonnál. Többen azt mondták, csak annyit emeltek az árakon, amennyivel a költségeik és a beszerzési árak is nőttek.

Mindössze 50 forinttal lett drágább a strandbelépő és a lángos, az üdítő ára Keszthelyen, számolt be az RTL Klub híradója. A koronavírus miatt idén kevesebb külföldi turistára számítanak a Balatonnál. A műsorban nyilatkozó vendéglátósok azt mondták, csak annyit emeltek az árakon, amennyivel a költségeik és a beszerzési árak is nőttek, így próbálják elérni, hogy az itthon nyaralók elégedettek legyenek.

Egy badacsonyi hoteltulajdonos elmondta, idén is a már szokásosnak mondható 5 százalékkal emelték az árakat, de azt is hozzátette: nem a külföldi és nem a belföldi vendégeknek árazzák a szobákat, hanem a kapacitásnak, a színvonalnak megfelelően alakítják.

A vendéglátósok szerint a járványhelyzettől függetlenül sem szerencsés a drasztikus áremelés, az a fontos, hogy a vendégek a szolgáltatásokkal és az árakkal is meg legyenek elégedve.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

nyaralás

drágulás

árdrágulás

vendéglátás