Ennyit emeltek az árakon a balatoni vendéglátósok: elmondták, miért volt rá szükség

HelloVidék   
  Megosztom
Ennyit emeltek az árakon a balatoni vendéglátósok: elmondták, miért volt rá szükség

A koronavírus miatt idén kevesebb külföldi turistára számítanak a Balatonnál. Többen azt mondták, csak annyit emeltek az árakon, amennyivel a költségeik és a beszerzési árak is nőttek.

Mindössze 50 forinttal lett drágább a strandbelépő és a lángos, az üdítő ára Keszthelyen, számolt be az RTL Klub híradója. A koronavírus miatt idén kevesebb külföldi turistára számítanak a Balatonnál. A műsorban nyilatkozó vendéglátósok azt mondták, csak annyit emeltek az árakon, amennyivel a költségeik és a beszerzési árak is nőttek, így próbálják elérni, hogy az itthon nyaralók elégedettek legyenek.

Egy badacsonyi hoteltulajdonos elmondta, idén is a már szokásosnak mondható 5 százalékkal emelték az árakat, de azt is hozzátette: nem a külföldi és nem a belföldi vendégeknek árazzák a szobákat, hanem a kapacitásnak, a színvonalnak megfelelően alakítják.

A vendéglátósok szerint a járványhelyzettől függetlenül sem szerencsés a drasztikus áremelés, az a fontos, hogy a vendégek a szolgáltatásokkal és az árakkal is meg legyenek elégedve.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

nyaralás

drágulás

árdrágulás

vendéglátás