Megdöbbentő támadás Pécs belvárosában: fegyvert fogtak egy taxisra

HelloVidék   
  Megosztom
Megdöbbentő támadás Pécs belvárosában: fegyvert fogtak egy taxisra

A bama.hu úgy értesült, hogy egy harminc év körüli férfi akart a Barbakántól Pécs-Vasasra jutni, de az alagútnál előkerült a fegyver, amivel megfenyegette a sofőrt, hogy hajtson tovább.

Csütörtök este 21 óra magasságában egy kapucnis, arcát maszkkal eltakaró férfi ült be egy Volán taxiba, ami a Barbakánnál várakozott

– meséli Kovács József, a társaság ügyvezetője.

Az utas Pécs-Vasasra akart eljutni, de kollégánk a Kálvária-dombon lévő alagút előtt előleget szeretett volna kérni a furán viselkedő férfitől, aki erre fegyvert rántott

– tette hozzá. .

Nem kell megijedni!

– mondta a férfi a taxisnak, aki azonnal satufékezett és beszólt a rádión társainak:

Segítség! Megtámadtak!

A sofőr lélekjelenlétének köszönheti, hogy nem történt nagyobb baj. Az egészen gyors reagálásnak és a GPS-alapú rendszernek hála több taxis is a helyszínre érkezett, valamint a hirtelen lefékező autóra felfigyelt egy rendőrautó is.

A támadó ezután futásnak eredt a Széchenyi tér irányába, de a közelben járőröző rendőrök azonnal elkapták a 30 és 40 év közötti férfit. Úgy tudjuk, hogy a fegyvernek látszó tárgy meg is volt töltve. Egy gumilövedékes, átalakított pisztoly volt, aminek gumilövedékeibe csavarokat is töltöttek

- írja a portál.

Ahogy a taxitársaság vezetője mondta, társaságuknál nagyon rég volt már hasonló támadás, sőt olyanra, ami a belváros kellős közepén történt volna fegyverrel, nem is emlékszik. Hozzátette, a fiatal taxisnak, aki éjszakánként dolgozik a cégnél, az ijedségen kívül nem esett bántódása. Mi viszont nem térünk észhez, hogy ilyen megtörténhet.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

baranya megye

taxi

taxis

fegyver

támadás

rendőrség