Mostantól járnak a Volán új, fullos buszai: ezeken a vonalakon lehet rajtuk utazni

HelloVidék   
  Megosztom
Mostantól járnak a Volán új, fullos buszai: ezeken a vonalakon lehet rajtuk utazni

A 15 darab hosszú, szóló – nem csuklós – jármű értéke közel 1,2 milliárd forint. Az 53 ülőhelyes járművek alacsony belépésűek, akadálymentes kialakításúak, így kerekesszékkel és babakocsival is igénybe vehetők.

Július 7-től kezdi meg szolgálatát az a 15 új, Volvo 8900 típusú autóbusz, amelyek vásárlásáról januárban kötött megállapodást a Volánbusz Zrt. és a Volvo Hungária Kft. A mostani beszerzéssel a társaság kiemelt célja továbbra is a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása, az utazási igények hatékony kiszolgálása, a szolgáltatási színvonal növelése. Az új járműveket július 7-én vette át a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója, Dávid Ilona a Volvo Hungária Kft. ügyvezetőjétől, Illés David Viktortól. A 15 darab hosszú, szóló – nem csuklós – jármű értéke közel 1,2 milliárd forint.

Az 53 ülőhelyes járművek alacsony belépésűek, akadálymentes kialakításúak, így kerekesszékkel és babakocsival is igénybe vehetők. Az új autóbuszokat környezetkímélő, EURO 6 besorolású motorral, nagy teljesítményű klímaberendezéssel, WIFI-vel és üléspáronként 1-1 USB-csatlakozási lehetőséggel szerelték fel. Az alumíniumból és acélból készített karosszéria kis tömegének köszönhetően a Volvo 8900 üzemeltetése a szokottnál gazdaságosabb és környezetkímélőbb. A szervizelés és a karbantartás az átadást követő 24 hónapban a Volánbusznál nem jár költséggel, ezeket a kiadási tételeket a nyertes ajánlat magában foglalja.

A Volánbusz 2019 és 2022 között összesen 3930 darab autóbusz beszerzését tervezi, így a vállalat teljes járműflottájának 60 százaléka lecserélődhet. A járműállomány fiatalítása része a fenntartható közösségi közlekedés elérése és Magyarország buszstratégiájának megvalósítása érdekében tett intézkedéseknek. A vállalat tervei szerint 2022 végéig 8,99 évre, 2031 végéig pedig 5,73 évre szorítaná le járművei átlagéletkorát.

A most érkező járművekkel együtt a járműfiatalítási program keretében 2018 őszétől már 747 új és újszerű autóbuszt állított forgalomba országszerte, év végéig pedig további 119 jármű kezdi meg szolgálatát a közlekedési társaság kötelékében.

Címkép: Volánbusz Zrt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

volánbusz

tömegközlekedés

közösségi közlekedés

járműpark