Nyári gyerektáborban bukkant fel a koronavírus: kivonult az ÁNTSZ, tesztelik a gyerekeket

hvg.hu   
  Megosztom
Nyári gyerektáborban bukkant fel a koronavírus: kivonult az ÁNTSZ, tesztelik a gyerekeket

A helyszínre kivonult az ÁNTSZ, a szoros kontaktokat tesztelték. Míg olvasónk aktív fertőzöttekről, a tábor egyik vezetője "gyanús esetekről" beszélt, akiket elkülönítettek - írja a HVG.

A portálnak egy olvasójuk számolt be arról, hogy két koronavírusos beteg volt a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborában. Ahogy a fiatal mesélte, a táborban nagyjából 250-en vannak, Kárpát-medencei, diaszpórában élő középiskolások, egyetemisták.

Az eddigi információk szerint a tábor hétfőn kezdődött, a keddi városnézés közben derült ki, hogy egy délvidéki tanár és diák tesztje poztív lett. Ezután mindenkit visszavittek a táborba, a két érintettért külön autóval jöttek. Ahogy a diák meséli, a teszteket nem a táborban, hanem még korábban, Budapesten végezték, de azt nem tudta megmondani, hogy a vizsgálatokat ki és miért kérte.

Később úgy hallotta, aktív fertőzöttekről van szó. A táborban megjelent az ÁNTSZ, és a két ember közvetlen kontaktjait elkülönítették és letesztelték PCR-tesztekkel, a betegeket pedig mentő vitte egy budapesti kórházba

- írta meg a hvg.hu.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-fertőzött

koronavírus-járvány

koronavírus-teszt

sátoraljaújhely

diákok