Több autóbusz és vonat járatot szüntetnek meg: ebben a megyében lehet a legdurvább a helyzet

HelloVidék   
  Megosztom
Több autóbusz és vonat járatot szüntetnek meg: ebben a megyében lehet a legdurvább a helyzet

Már készül az új augusztustól érvényes menetrend is, amely alapján a Volánbusz járataiból több helyen jóval kevesebb lesz. A változtatás Zala megyét különösen súlyosan érintené - írja a Népszava.

A járvány alatt fokozatosan elkezdődött a helyközi buszjáratok ritkítása. A lap szerint már készül az új augusztustól érvényes menetrend is, amely alapján a Volánbusz járataiból több helyen jóval kevesebb lesz. A változtatás Zala megyét különösen súlyosan érintené, mivel a lap értesülései szerint a megye és Budapest közötti autóbuszos járatok nagy részét törölni akarják.

A Munkástanácsok Zala Megyei Szövetsége és a Volánbusz Zrt. zalai munkavállalói petíciót indítottak tiltakozásként, mert arról értesültek, hogy augusztus elsejétől „a szaktárca a távolsági autóbusz-közlekedés drasztikus visszaszorítását tervezi”.

Az eredeti elképzelések alapján ott törölnének buszjáratokat, ahol a vasút megfelelő alternatívát kínálhat, ám eközben a vasúton is ritkítják a járatok számát. A Népszava szerint néhány hete a Közlekedő Tömeg Egyesület épp a vasút járatritkításai miatt gyűjtött aláírásokat és az ötezer névvel megtámogatva július elején fordult az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM), mert sok térségben szintén a vasúti járatritkítás okoz gondokat.

Tarlós István országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottként tizenkilenc pontos javaslatot állított össze a közlekedés átalakításáról. A miniszterelnöknek címzett levél szerint a volt főpolgármester épp a járvány időszakát javasolta a változások elindítására, mert szerinte így kisebb lesz az érdeklődés és a tiltakozás a járatok megszüntetése miatt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

közlekedés

autóbusz

vasút