Több autóbusz és vonat járatot szüntetnek meg: ebben a megyében lehet a legdurvább a helyzet

HelloVidék   
  Megosztom
Több autóbusz és vonat járatot szüntetnek meg: ebben a megyében lehet a legdurvább a helyzet

Már készül az új augusztustól érvényes menetrend is, amely alapján a Volánbusz járataiból több helyen jóval kevesebb lesz. A változtatás Zala megyét különösen súlyosan érintené - írja a Népszava.

A járvány alatt fokozatosan elkezdődött a helyközi buszjáratok ritkítása. A lap szerint már készül az új augusztustól érvényes menetrend is, amely alapján a Volánbusz járataiból több helyen jóval kevesebb lesz. A változtatás Zala megyét különösen súlyosan érintené, mivel a lap értesülései szerint a megye és Budapest közötti autóbuszos járatok nagy részét törölni akarják.

A Munkástanácsok Zala Megyei Szövetsége és a Volánbusz Zrt. zalai munkavállalói petíciót indítottak tiltakozásként, mert arról értesültek, hogy augusztus elsejétől „a szaktárca a távolsági autóbusz-közlekedés drasztikus visszaszorítását tervezi”.

Az eredeti elképzelések alapján ott törölnének buszjáratokat, ahol a vasút megfelelő alternatívát kínálhat, ám eközben a vasúton is ritkítják a járatok számát. A Népszava szerint néhány hete a Közlekedő Tömeg Egyesület épp a vasút járatritkításai miatt gyűjtött aláírásokat és az ötezer névvel megtámogatva július elején fordult az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM), mert sok térségben szintén a vasúti járatritkítás okoz gondokat.

Tarlós István országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottként tizenkilenc pontos javaslatot állított össze a közlekedés átalakításáról. A miniszterelnöknek címzett levél szerint a volt főpolgármester épp a járvány időszakát javasolta a változások elindítására, mert szerinte így kisebb lesz az érdeklődés és a tiltakozás a járatok megszüntetése miatt.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

közlekedés

autóbusz

vasút