Örülhetnek a pécsiek: mostantól biztonságosan körbe tudják tekerni a várost

MTI   
  Megosztom
Örülhetnek a pécsiek: mostantól biztonságosan körbe tudják tekerni a várost

Elkészült Pécsen az a mintegy két kilométeres kerékpáros útvonal, amely a baranyai megyeszékhely keleti részét kapcsolja össze a belvárossal - közölte a város önkormányzata.

A beruházás tavaly ősszel indult az előző városvezetés által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert 215 millió forintos forrásból. A fejlesztés során összekapcsolták a meglévő egyetemi városi kerékpárutat a Zsolnay Kulturális Negyeden keresztül a keleti városrésszel.

Pécs keleti részének korábban nem volt olyan kerékpáros összeköttetése, amelyen a városközpontot biztonságosan elérhették volna

- áll a közleményben.

A munkálatok során egy patak felett hidat építettek, emellett valamennyi útcsatlakozás biztonságos kiépítése megtörtént.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pécs

kerékpár

kerékpárút

közlekedés

útvonal

város