Gyorsabban érhetünk a fővárosba: itt épül az új útszakasz

HelloVidék   
  Megosztom
Gyorsabban érhetünk a fővárosba: itt épül az új útszakasz

Jelenleg is folyik az M4-es gyorsforgalmi út építése, amelynek köszönhetően gyorsabb és biztonságosabb lehet a közlekedés. A kivitelezés műszakilag huszonkettő százalékos, a tervek szerint 2022 első negyedévében adják át a gyorsforgalmi utat - írja a Szoljon.

A portál szerint jelenleg is javában zajlik az M4 gyorsforgalmi út építése, ezért Szolnokról már rövidebb idő alatt érhető el a főváros és készül a Szolnokot elkerülő szakasz is. Látványos munkálatok zajlanak Millér környékén is, ami szintén az M4-es út beruházás, a Szolnok északi elkerülő szakasz része. A portál most utánajárt, hogy hol tart most a kivitelezés pontosan.

Kérdésükre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. elárulta, hogy az M4 Abony (Kelet) – Törökszentmiklós (Nyugat) közötti szakasz (Szolnok északi elkerülő) megvalósítása jelenleg a tervezett ütemben halad. A beruházással egy 26,6 kilométer hosszú, kétszer kétsávos gyorsforgalmi út valósul majd meg, melyen 110 kilométer per óra lesz a megengedett maximális sebesség.

Hideg András a NIF Zrt. munkatársa elmondta, hogy a kivitelezés két építési szakaszon egyszerre történik: az első építési szakaszon három külön szintű csomópont épül, így a 4-es főút, a 32-es főút és a Besenyszögi út (3225. jelű út) keresztezésénél, továbbá egy komplexszé fejleszthető (zagyvai komplex) és egy egyszerű (Berek-éri) pihenőhelyet alakít ki a kivitelező. Ezen a szakaszon tizennyolc műtárgyat építenek meg, ezek közül kiemelném a Budapest–Szolnok–Újszász vasútvonalat keresztező fe­lüljáró, a Zagyva folyó feletti mintegy 168 méter hosszú, valamint a Millér-csatorna feletti 110 méter hosszú hidakat.

A második építési szakaszon a 4-es főút, valamint a Tiszapüspöki bekötőút (32127 j. út) által határolt térségében egy külön szintű csomópont épül, továbbá kilenc műtárgyat alakítanak ki a szakemberek.

Hangsúlyozta, hogy az építkezés lokális forgalomkorlátozások mellett folyik, az időszakosan életbe lépő terelőútvonalakról természetesen mindig részletesen tájékoztatjuk a közlekedőket. A kivitelezés műszakilag huszonkettő százalékos, a tervek szerint 2022 első negyedévében adják át a gyorsforgalmi utat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

közlekedés

út

m4

szolnok