Drasztikus változás az utakon: itt helyez ki új táblákat a közútkezelő

HelloVidék   
  Megosztom
Drasztikus változás az utakon: itt helyez ki új táblákat a közútkezelő

Jelentősen megnövekedett a gyalogosátkelőn történő balesetek száma, ezért a közútkezelő új figyelmeztető jelzéseket helyez ki. Veszprém megyében először Balatonakarattyán és Kenesén találkozhatunk a fluoreszkáló új táblákkal - írja a Veol.

A portál szerint új figyelmeztető jelzéseket helyeznek ki, mivel nagyon megnőtt a gyalogosátkelőkön történő balesetek száma. Sárga, fluoreszkáló kerettel egészítik ki a gyalogosátkelő figyelmeztető táblákat, a sávokban pedig új felfestésekkel találkozhatunk Veszprém megyében. Balatonakarattyán és Kenesén kezdik a munkát.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. információi alapján 2014-ben 207, 2019-ben már 271 balesetet, gyalogos elütés volt a zebrákon. Hat év alatt több mint 1500-an sérültek meg gyalogos átkelőhelyek környezetében és ezek közül 77 eset végződött halálos kimenetellel.

Országosan két év alatt mintegy négyezer gyalogos átkelőhely jelzőtáblát egészítenek ki fluor-neon sárga kerettel és a burkolati jeleket is felújítják a szakemberek.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

tábla

közlekedés

kresz