Drasztikus változás az utakon: itt helyez ki új táblákat a közútkezelő

HelloVidék   
  Megosztom
Drasztikus változás az utakon: itt helyez ki új táblákat a közútkezelő

Jelentősen megnövekedett a gyalogosátkelőn történő balesetek száma, ezért a közútkezelő új figyelmeztető jelzéseket helyez ki. Veszprém megyében először Balatonakarattyán és Kenesén találkozhatunk a fluoreszkáló új táblákkal - írja a Veol.

A portál szerint új figyelmeztető jelzéseket helyeznek ki, mivel nagyon megnőtt a gyalogosátkelőkön történő balesetek száma. Sárga, fluoreszkáló kerettel egészítik ki a gyalogosátkelő figyelmeztető táblákat, a sávokban pedig új felfestésekkel találkozhatunk Veszprém megyében. Balatonakarattyán és Kenesén kezdik a munkát.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. információi alapján 2014-ben 207, 2019-ben már 271 balesetet, gyalogos elütés volt a zebrákon. Hat év alatt több mint 1500-an sérültek meg gyalogos átkelőhelyek környezetében és ezek közül 77 eset végződött halálos kimenetellel.

Országosan két év alatt mintegy négyezer gyalogos átkelőhely jelzőtáblát egészítenek ki fluor-neon sárga kerettel és a burkolati jeleket is felújítják a szakemberek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

tábla

közlekedés

kresz