Nagy változásokat jelentett be a MÁV: ezeken a vonalakon módosul a menetrend

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy változásokat jelentett be a MÁV: ezeken a vonalakon módosul a menetrend

Az eredeti menetrendeket a június óta gyűjtött tapasztalatok alapján, a közlekedési szolgáltatók kezdeményezéseit figyelembe véve, a szaktárcával való egyeztetést követően állítják vissza.

A megrendelő minisztérium és a vasúttársaságok felülvizsgálták a regionális vonalakon június 6-tól bevezetett, ideiglenes járványügyi menetrendeket. A MÁV és a GYSEV október elsejével tíz vasútvonalon állítja vissza az eredeti menetrendet, a pótlóbuszok helyett ismét vonatok szállítják majd az utasokat, és újraindulnak a pótlás nélkül leállított járatok is. Tíz másik viszonylaton már augusztus 1-jétől visszatértek a szolgáltatók az alapmenetrendhez.

A járványhelyzettel kapcsolatos veszélyhelyzeti intézkedések következtében a vasúti belföldi utasforgalom március és május között kevesebb mint harmada volt a tavalyi év azonos időszaka teljesítményének. A regionális járatok többségének átlagos utasszáma még a tíz főt sem érte, ezért június 6-tól ideiglenes járványügyi menetrendet vezettek be a regionális vonalakon, pótlóbuszokat állítottak forgalomba. A minisztérium és a vasúttársaságok folyamatosan figyelemmel kísérték a megmaradt vonatok és a pótlóbuszok utasforgalmát. Az eredeti menetrendeket a június óta gyűjtött tapasztalatok alapján, a közlekedési szolgáltatók kezdeményezéseit figyelembe véve, a szaktárcával való egyeztetést követően állítják vissza.

Október elsejétől ismét naponta 2-11 pár vonat fog közlekedni az említett vonalakon. A részletes menetrendeket a MÁV és a GYSEV honlapján, valamint az állomási hirdetményeken teszik közzé.

Augusztus elsejétől a Zalaegerszeg–Bajánsenye–Őrihodos (Hodoš), Nagyatád–Somogyszob, Gyékényes–Barcs–Szentlőrinc, Vác–Nagyoroszi–Balassagyarmat, Balassagyarmat–Ipolytarnóc, Kál-Kápolna–Kisújszállás, Karcag–Tiszafüred, Debrecen–Tiszalök, Mezőtúr–Szarvas–Mezőhegyes, Kecskemét–Lakitelek–Szolnok vonalakon már az eredeti vasúti eljutást biztosító menetrend szerint közlekednek a vonatok. Az ideiglenes járványügyi menetrendek 14 regionális viszonylatokon maradnak érvényben, a tárca és a szolgáltatók ezek esetében is változatlanul vizsgálja az utasforgalom alakulását.

Szeptember 15-től szigorúbb intézkedésekkel védik a szabálykövető utasaik és munkavállalóik egészségét a közösségi közlekedési szolgáltatók. Kizárhatóak az utazásból azok az utasok, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

máv

menetrend

pótlóbusz

menetrend változás

vonat

vonatközlekedés