Újabb kerékpárútszakasz készült el: hamarosan Miskolc és Lillafüred irányába is lehet majd tekerni

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb kerékpárútszakasz készült el: hamarosan Miskolc és Lillafüred irányába is lehet majd tekerni

Újabb kerékpárútszakasz készült el Mályi felől. Pár év múlva egészen Egerig lehet kerekezni, számos települést érintve - írta meg a boon.hu.

Ahogy a lap közölte, közel másfél kilométer hosszú kerékpárút készült el több mint hatvanmillió forintos beruházással Mályiban.

Az új szakasz a kistokaji elágazástól Miskolc irányába tart Mályi közigazgatási területéig. Onnan szeretnének majd becsatlakozni a miskolci kerékpárút-hálózatba

- mondta Viszokai István polgármester, majd hozzátette, erre a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján 2022 januárjában lesz lehetőség.

Akkora épülhet meg az a miskolci többirányú szakasz, amelyen Lillafüred, illetve Harsány irányába lehet majd kerékpározni. Illetve a miskolci szakasszal együtt a tervek szerint meg lehet majd tenni biztonságosan az utat biciklivel egészen Bogácsig, illetve Egerig.

Kiváló családi program lehet a helyben élőknek, illetve a turistáknak egyaránt. Azonban nemcsak a turizmus fellendítése szempontjából fontos ez a fejlesztés, hanem az egészséges életmódra való nevelés miatt is

- vélekedett a polgármester.

Azon túl pedig, hogy a kerekezés egészséges, még környezetbarát is. Szeretném azt elérni egyszer leg­alább Mályiban – de minél több magyar településen így vélekednének, annál jobb lenne –, hogy többen járjanak kerékpárral, mint autóval. Hiszen számos európai országban – például a Benelux államokban – már így van

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kerékpár

kerékpárút

bringa

bringaút

utazás

fejlesztés

miskolc

lillafüred

eger

bogács