Újabb kerékpárútszakasz készült el: hamarosan Miskolc és Lillafüred irányába is lehet majd tekerni

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb kerékpárútszakasz készült el: hamarosan Miskolc és Lillafüred irányába is lehet majd tekerni

Újabb kerékpárútszakasz készült el Mályi felől. Pár év múlva egészen Egerig lehet kerekezni, számos települést érintve - írta meg a boon.hu.

Ahogy a lap közölte, közel másfél kilométer hosszú kerékpárút készült el több mint hatvanmillió forintos beruházással Mályiban.

Az új szakasz a kistokaji elágazástól Miskolc irányába tart Mályi közigazgatási területéig. Onnan szeretnének majd becsatlakozni a miskolci kerékpárút-hálózatba

- mondta Viszokai István polgármester, majd hozzátette, erre a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján 2022 januárjában lesz lehetőség.

Akkora épülhet meg az a miskolci többirányú szakasz, amelyen Lillafüred, illetve Harsány irányába lehet majd kerékpározni. Illetve a miskolci szakasszal együtt a tervek szerint meg lehet majd tenni biztonságosan az utat biciklivel egészen Bogácsig, illetve Egerig.

Kiváló családi program lehet a helyben élőknek, illetve a turistáknak egyaránt. Azonban nemcsak a turizmus fellendítése szempontjából fontos ez a fejlesztés, hanem az egészséges életmódra való nevelés miatt is

- vélekedett a polgármester.

Azon túl pedig, hogy a kerekezés egészséges, még környezetbarát is. Szeretném azt elérni egyszer leg­alább Mályiban – de minél több magyar településen így vélekednének, annál jobb lenne –, hogy többen járjanak kerékpárral, mint autóval. Hiszen számos európai országban – például a Benelux államokban – már így van

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kerékpár

kerékpárút

bringa

bringaút

utazás

fejlesztés

miskolc

lillafüred

eger

bogács