Ez aztán a lelkesítő hír: a Balaton után már itt is meglepnek minket várakozás közben

HelloVidék   
  Megosztom
Ez aztán a lelkesítő hír: a Balaton után már itt is meglepnek minket várakozás közben

Június 4-én, a nemzeti összetartozás napján veszi kezdetét a "vers a peronon" kezdeményezés. Ennek keretében 71 vasút-, illetve autóbuszállomáson hallhatunk magyar verseket kiváló művészek előadásában egészen október 6-ig. 35 vers tölti meg az utasok lelkét 125 napon át. A nyári hónapokban 30 Balaton-parti vagy -közeli állomáson; szeptember 6-tól pedig egy hónapig további 20 vasút-, illetve 24 távolsági buszállomáson hallhatók a költemények országszerte.

A tavalyi nagy siker után idén már nemcsak a Balatonnál, hanem országosan is hallhatók lesznek versek június 4-től október 6-ig a MÁV-Volán-csoport, valamint a GYSEV összesen 71 vasút-, illetve autóbusz-állomásán. A balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület szervezésében megrendezett Vers a peronon kulturális kezdeményezésnek köszönhetően magyar költők verseit kiváló művészek előadásában élvezhetik az utazók, írja a mavcsoport.hu.

A Vers a peronon országos irodalmi eseménysorozat részeként, idén is a nemzeti összetartozás napján indul a verselés. Június 4-étől az október 6-ai nemzeti gyásznapig összesen 35 vers tölti meg az utasok lelkét, 125 napon át. A nyári hónapokban 30 Balaton-parti vagy -közeli állomáson; szeptember 6-ától pedig egy hónapig további 20 vasút-, illetve 24 távolsági buszállomáson hallhatók a költemények országszerte.

A költeményeket kiváló művészek: Beck Zoltán (30Y), Csuja Imre, Für Anikó, Gáspár Sándor, Halas Adelaida, Holecskó Orsolya, Korhecz Imola, Likó Marcell, Mácsai Pál, Mihály Péter, Nagy Péter, Tahin Zsolt és Tóth Ildikó mondják el.

A narrációt Kiss Ernő színművész látja el; a kiváló hangminőség Köves Marcell, a Hevesi Sándor Színház vezető hangmérnökének köszönhető; míg a zenei szignált, melyet a Kanadában élő Teleki Gergő zongoraművész szerzett, zongorán a 11 éves Mihály Adél adja elő.

Itt vannak a helyszínek

Június 4-től

szeptember 5-éig a vonyarcvashegyi, a badacsonytomaji, a révfülöpi, zánka-köveskáli, a balatonakali-dörgicsei, az alsóörsi, a balatonfűzfői, a balatonkenesei, a balatonaligai, a szabadisóstói, a szántódi, a balatonszárszói, a balatonszemesi, a balatonboglári, a balatonfenyvesi, a balatonmáriafürdői vasútállomáson, valamint a balatonvilágosi, a zamárdi, a balatonföldvári és a balatonlellei megállóhelyen;

október 6-áig a fonyódi, a siófoki, a keszthelyi, a balatonfüredi, a balatonalmádi, a veszprémi, a zalaegerszegi, a sümegi, a tapolcai és a zirci vasútállomáson.

Szeptember 6-ától október 6-ig

a pécsi, a kaposvári, a szekszárdi, a debreceni, a nyíregyházi, a mátészalkai, a püspökladányi, a záhonyi, a szegedi, a békéscsabai, a kecskeméti, a kunszentmiklós-tassi, az egri, a szerencsi, a füzesabonyi, a mezőkövesdi, a soproni, a szombathelyi, a csornai vasútállomáson és Miskolcon, a Tiszai pályaudvaron;

valamint a Volánbusz Salgótarján, Eger, Szolnok, Nyíregyháza, Debrecen, Szeged, Kecskemét, Bonyhád, Paks, Szekszárd, Zalaegerszeg, Keszthely, Sopron, Szombathely, Esztergom, Kisbér, Tatabánya, Siófok, Nagyatád, Veszprém, Pécs, Érd, Népliget és Árpád híd autóbusz-állomásain.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vers

buszállomás

vasútállomás

peron

máv

volánbusz

versmondás

vers a peronon

országos