Milliókból épült: festői természeti környezetben nyaralhatunk a kulcsosházban

HelloVidék   
  Megosztom
Milliókból épült: festői természeti környezetben nyaralhatunk a kulcsosházban

A klímaváltozás hatására a természetesnél gyorsabban változnak a környezeti viszonyok, így a szakemberek erdőnevelő munkája, aktív segítsége kell ahhoz, hogy az erdők alkalmazkodni tudjanak, és fennmaradhassanak, emelte ki az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára hétfőn Kaposváron, a SEFAG Zrt. kezelésében lévő Gyertyánosi Gyöngyvirág Kulcsosház átadásán.

A térség agráriumának szerves része az erdőgazdálkodás hagyománya, ez abból is látszik, hogy a magán gazdálkodók az északkeleti megyék után itt telepítik a legtöbb új erdőt.

Az idei nyári szezonra a felújított turistaházak átadásának dömpingje várható, jelenleg körülbelül negyven épület fejlesztése zajlik. A most átadott Gyertyánosi Gyöngyvirág Kulcsosház kiváló lehetőséget kínál mindenkinek, aki családjával vagy barátaival szeretne eltölteni egy vagy több napot nyugalmas természeti környezetben. Ezen a vidéken könnyebb és nehezebb túraútvonalak is várják az aktív turizmust kedvelőket, valamint nagyobb létszámú társaságoknak is minden adott ahhoz, hogy kikapcsolódhassanak.

Fotó: Gyertyánosi Gyöngyvirág Kulcsosház, Kaposvár
Fotó: Gyertyánosi Gyöngyvirág Kulcsosház, Kaposvár

A kulcsosház két különálló szobájában 12 főt tudnak elszállásolni, amit az elmúlt időszakban már birtokba is vettek a turisták. A háztól kicsit távolabb a legendás Négy testvér forrás, avarkori ásatás és erdei tornapálya, valamint egy horgásztó is várja a természetjárókat.

Címlapkép, fotó: Pogonyi Dávid, Gyöngyvirág Kulcsosház

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyöngyvirág kulcsosház

kaposvár

erdők

gyertyános

nyaraló

természeti környezet