Fényes nappal, lakott területen támadt a medve: egy nyolcéves kisgyereket sebesített meg

HelloVidék   
  Megosztom
Fényes nappal, lakott területen támadt a medve: egy nyolcéves kisgyereket sebesített meg

Gelencén, lakott területen, fényes nappal támadt egy nyolcéves kisgyerekre a medve. Fejér Imre alpolgármester tájékoztatása szerint kedden reggel 9 óra tájékán Gelence főutcáján a központban járt egy méretes medve - számolt be róla a - Maszol.ro.

Ahogy a portál írja, az alpolgármester arról számolt be, hogy őmellette is öt méterre szaladt el a medve. A járókelők hangoskodással próbálták a falu területéről kihajtani a vadállatot, amely befutott egy zsákutcába és ott szembe találkozott egy kisgyerekkel. A beszámoló szerint ekkor a medve rátámadt a gyerekre és mancsával az áldozata oldalán ejtett sebet.

Fejér Imre tájékoztatása szerint elsőként a helyi orvos vizsgálta meg a kisgyerek sérülését, majd a kézdivásárhelyi kórházba szállították. Hozzátette, Gelencén az elmúlt időszakban többször garázdálkodott medve a gazdaságokban, tehenet és juhokat ölt meg.

A lakosság nem minden esetben jelzi a medvekárokat, mert lassú és nehézkes a vadkárok kifizetése. Ugyanakkor napközben a falu főutcáján még nem találkoztak medvével, ezt a nagyméretű állatot még nem is látták a környéken

- mondta a lapnak Fejér Imre.

A portál beszámolója szerint Háromszéken az elmúlt hetekben ez a harmadik eset, hogy emberre támadt a medve, de a gelencei az idei első, hogy településen belül történt medvetámadás.

Néhány napja Sepsiszentgyörgy és Sugásfürdő között egy sportolót sebesített meg súlyosan a vadállat, míg Zágonban a falutól néhány kilométerre egy saját, bekerített területén tevékenykedő férfira támadott egy kétbocsos anyamedve

- írta a lap.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

medvetámadás

gyermek

medve

medve észlelés

medvekárok