Most kiderült, mennyiért használhatjuk a csillagtetős fürdőket a Balatonon: lássuk az árakat!

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Most kiderült, mennyiért használhatjuk a csillagtetős fürdőket a Balatonon: lássuk az árakat!

Csúcsszezon van a Balatonnál, alig lehet találni hotel- vagy panziószobát, és már az apartmanházak is tele vannak. A Magyar Nemzet most annak járt utána, igaz-e, hogy kevés a szabadstrand a Balatonnál és hogy égbe szöktek-e a csillagtetős fürdők jegyárai.

Hány strand várja 2021 nyarán pihenni vágyó magyarokat? Nehéz lenne megtippelni, de a portál utánanézett az önkormányzatok által fürdésre kijelölt partszakaszoknak, így kiderült:

idén nyáron 49 ingyenes és 58 belépőjegyes strand közül lehet válogatni a Balatonnál.

Mint írják, a strandfenntartó önkormányzatok szerint egyre kedveltebbek a korszerűsített szabadstrandok. Itt nagy tér, friss levegő, szépen karbantartott környezet, sok esetben még sportpálya, illemhely, büfé, fagylaltozó, vízibicikli-kölcsönző is áll a vendégek rendelkezésére.

Van balatoni üdülőhely, ahol nem is találni fizetős strandot, más településeken pedig a fizetős strand mellett több szabadstrand fogadja a nyaralókat. Balatonbogláron például hat szabadstrand közül lehet választani, az egyik legnagyobb vendégforgalmú Balatonlellén a fizetősön kívül három ingyenes strand található, Zamárdiban a három kilométer hosszú nagystrandon kívül további három ingyenes fürdőhely közül választhatunk, és Siófoknak is van szabadstrandja

- írta a portál.

Kitértek arra is, hogy érdemes megnézni a megújult fizetős helyeket is, mivel jellemzően ezeknél sincs szó horribilis árakról.

A viszonylag drágább strandok közé tartozik a prémium minőségű, 1700 forintos jegyárú balatonfüredi Esterházy Strand- és Élményfürdő vagy az 1600 forintos csopaki strand (a 2019. és a 2021. évi balatoni strandminősítő verseny győztese). Utóbbin egy nagycsalád (két felnőtt akár négy gyerekkel) reggeltől estig ötezer forintért fürödhet, napozhat. A rendkívül kedvelt alsóörsi strand pénztáránál a felnőttjegy ugyanakkor csak 900 forint, a balatonberényi naturista strand szolgáltatásait 1300 forintért élvezhetjük. Balatonföldvár nyugati strandja pénztáránál 500 forintért kapjuk a jegyet, a keszthelyi Helikonnál 600, Balatonszárszón reggeltől estig 800 forintért fürödhetünk

- teszik hozzá.

Ma már négy olyan strand is van a Balatonnál, ahol a házi kedvenccel együtt lehet vízbe menni. Ezek közül kettő szintén ingyenes: az egyik Balatonföldváron található, és a tihanyi Belső-tónál is van egy ingyenes, kutyáknak kijelölt fürdetőhely. A tavaly megnyílt keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert 300 forintért fogadja a gazdikat, 200-ért az ebeket, az elsőként megnyitó fonyódi kutyás fürdetőhely pénztáránál az ebtartó maga és kedvence után 500-500 forintot fizet

- hívták fel az állatbarátok figyelmét.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

strand

szabadstrand

strandkörkép

strand árak

belépő árak

ingyenes strandok