Sokkoló videó a szolnoki gyalogosgázolásról: csak erős idegzetűek nézzék meg!

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkoló videó a szolnoki gyalogosgázolásról: csak erős idegzetűek nézzék meg!

A gyalogos nem nézett szét, és az autós sem lassított a zebra előtt. Döbbenetes videót tett közzé a rendőrség a múlt vasárnap történt szolnoki gyalogosgázolásról.

Szolnokon, a Széchenyi körút párhuzamos közlekedésre alkalmas útszakaszán, egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen – kellő körültekintés nélkül lelépő és áthaladó – szépkorú gyalogost ütött el 2021. augusztus 1-jén egy, a belső forgalmi sávban haladó, szintén szépkorú járművezető, melynek következtében a gyalogos 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett - írja a Police.hu.

A rendőrség szerint ez a baleset is elkerülhető lehetett volna, ha

  • a gyalogos a kijelölt gyalogos-átkelőhelyre történő lelépése előtt mindkét irányba körültekint, továbbá a járművezetővel a szemkontaktust felvéve meggyőződik az átkelés veszélytelenségéről;
  • a járművezető olyan sebességgel közelíti meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, hogy ha gyalogost lát, biztonságosan meg tudjon állni.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy a családtagok figyelmeztessék a nagyszülőket, idős rokonokat, hogy ugyan az időskor velejárója a látás- és hallásromlás, és a reflexek csökkenése, azonban ezeket fel is kell ismerni, és a közlekedés során ezt figyelembe kell venni! Emellett az időjárási körülmények és forgalmi viszonyok felmérése is helyet kell, hogy kapjanak a mérlegelés során.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

baleset

szolnok