Az őrültes borulások bulija lesz: Iszapos lábúak és Babewatch, újra indul a dunai Forma1

HelloVidék   
  Megosztom
Az őrültes borulások bulija lesz: Iszapos lábúak és Babewatch, újra indul a dunai Forma1

Augusztus 14-én dördül a dunai Forma1 startpisztolya, a nyár legőrültebb fesztiválja és versenye a Hartai Dunaparton. Lesz ott minden, mi szem-szájnak ingere: hajóáldás, „legyünk egy kicsit máshol” hangulat, koncertek, hartai sültkolbász, csapolt sör, dzsembori, tábortűz, borulások és óriási csobbanások.

Az Alakulat, Iszapos Lábúak, Fekete Sirály, TimTeam, Vizirájder, Unott Unikornis, Wilson, Latin Lover, MyFarm, Sör, Babewatch, Szürkemarhák, Pet-thing, Rozsdás Bökő, Őstuskó, Flinstone-ship és a többiek hamarosan vízre szállnak a Dunán, hogy bezsebeljék a VII. Hartai Őrült Hajók Verseny első díját, a világtengerhíres dicsőséggel járó Vándorkupát!

A verseny minden évben a helyi lelkész hajóáldásával kezdődik, hogy a hajók és matrózaik szerencsésen megússzák a vízi kalandokat. A kizárólag manuális hajtással és úszásra rendeltetésszerűen alkalmatlan eszközökből készített „járművekkel” versenyző csapatok próbálnak minden évben minél látványosabb őrültségekkel előállni és minél gyorsabban megtenni a néhány-száz méteres dunai szakaszt. A füstölőkkel, jelmezekkel, vízi bombákkal, hajókűrtökkel és fanatikus szurkolással tarkított verseny minden évben tartogat meglepetéseket, így biztosan idén sem fognak unatkozni a résztvevők és szurkolók. Az évek során került hajót szállító trailer is vízbe, de a 4 gépészmérnök által megtervezett tőkesúly nélküli Kolbászhajó úszóutasai, a Hupikék borulásai, a folpack-ba csomagolt raklap süllyedése, vagy néhány hajó Paksra való átsodrása (utas nélkül másnap) illetve Hajótöröttek hajótörése is emlékezetes az esemény történetében.

- írják a sajtóközleményben.

Szóval lesz ott minden, mi szem-szájnak ingere: hajóáldás, „legyünk egy kicsit máshol” hangulat, koncertek, hartai sültkolbász, csapolt sör, dzsembori, tábortűz, sörös rekesz mászás, gyereksarok, népművészeti kiállítók, előadások, mécsesúsztatás, de legfőképpen kiélezett versenyek, őrültségek, borulások és csobbanások. Sőt idén újdonság az ügyességi szakasz, ami az előző évek tapasztalatai alapján inkább ügyetlenkedési versenyszám lesz. A sportszellem jegyében a résztvevő csapatok előző este egy közös szabályismertetési értekezleten és vacsorán vesznek részt, ahol mindenki a saját pálinkájával próbálja meg érvényesíteni érdekeit…

Tehát 2021. augusztus 14-én, szombaton dördül a startpisztoly, de már pénteken is érdemes belekóstolni a hartai dzsemboriba.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

dunai hajózás

forma-1

dunai forma-1

verseny

hajóverseny