Sokat spórolhatnak jövőre ebben a vidéki városban: ingyenes lesz ez a fontos szolgáltatás

HelloVidék   
  Megosztom
Sokat spórolhatnak jövőre ebben a vidéki városban: ingyenes lesz ez a fontos szolgáltatás

Rendkívüli bejelentés: januártól minden egrinek ingyenes lesz a helyi tömegközlekedés!

Pontosabban: egy jelképesnek számító ezer forintot kérnek majd azoktól, akik Egerben élnek és a helyi járatokkal akarnak közlekedni - számolt be róla az egri online lap. Az erről szóló döntést hétfőn ismertette Eger polgármestere, bár még a közgyűlésnek rá kell bólintania a kezdeményezésre.

A Volán kérésére ez 100 százalékig ingyenes nem lehet a tömegközlekedés, így jelképesnek számító 1000 forint lesz az éves bérlet ára

– hangsúlyozta Mirkóczki Ádám polgármester.

Mindez akkor lép életbe, amikor az egri közgyűlés is rábólint az ügyre, így ebben a kérdésben rendkívüli közgyűlést hív össze Mirkóczki Ádám.

Kampányt is indítanak, amellyel arra biztatják a helyieket, hogy a tömegközlekedést használják az autójuk helyett. Ezzel javulhat Eger levegőminősége is. Emelett a parkolási díjak emelésén is gondolkodnak, így lehetne az ingyenes tömegközlekedés biztosításának városi költségein enyhíteni. A városvezető azt is elmondta, hogy hamarosan érkeznek az új elektromos buszok, illetve a távolsági buszok egy része is bekapcsolódhat majd a helyi tömegközlekedésbe, mindezzel pedig sokat javulhat majd a helyi tömegközlekedés helyzete.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 156 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,85%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 39 988 forintos törlesztőt (THM 7,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eger

eger és környéke

buszközlekedés