Itt meg mi történik?! Sorra dőlnek ki a városok karácsonyfái a vidéki főtereken

HelloVidék   
  Megosztom
Itt meg mi történik?! Sorra dőlnek ki a városok karácsonyfái a vidéki főtereken

Sorra dőltek ki a vidéki nagyvárosok főtereken felállított, városi karácsonyfája. A viharos szél egyszerűen kettétöri a vastag törzseket, és kifordítja a helyükről a hatalmas fenyőket.

Vasárnap reggel 9:00 óra előtt hatalmas reccsenéssel dőlt ki Kaposvár karácsonyfája a Kossuth téren. A törzsénél tört ketté

- adta hírül a KPSVR, ahol fotókat is mutatnak a kidőlt fáról, szúrta ki a hvg.hu.

A lap úgy tudja, a Kossuth tér üres volt, így nem sérült meg senki. Hozzátették: tíz nappal ezelőtt megdőlt a fa a nagy esőzések alatt, a ma reggeli szeles időt pedig már nem bírta.

Hasonló eset történt Baján is, ahol még virradat előtt kidőlt a város karácsonyfája. A város honlapja szerint a meteorológiai szolgálat 56km/órás szelet jelzett, 80km/órás széllökésekkel.

A szél kitépte a földből a három rögzítő drótkötelet, a fenyőt pedig derékba törte azon a gyengébb ponton, ahol a rögzítés miatt meg kellett faragni. A gyors intézkedésnek köszönhetően délelőtt 10 órára minden helyreállt, az esti gyertyagyújtásnak semmi akadálya - tették hozzá.

Nyíregyházán egy 16 méter magas lucfenyő dőlt ki a nagy szél miatt. A városüzemeltetés és a katasztrófavédelem munkatársai dolgoznak a fa visszaállításán. Jelenleg a fenyő stabilizálásán dolgoznak a katasztrófavédelem szakemberei.

Címlapkép, fotók: Dubóczky Krisztina

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fenyő

karácsony

szélvihar

városok

baja

nyíregyháza

kaposvár