Életveszélyes manőver: szemben hajtott fel az autópályára egy idős férfi + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Életveszélyes manőver: szemben hajtott fel az autópályára egy idős férfi + Videó

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 80 éves terhelt 2021 júniusában párjával utazott autójukban, úgy hogy az idős férfi vezetett. Az M85-ös autóút nagycenki felhajtójánál, a férfi figyelmetlensége miatt a Sopron felé vezető útra rossz irányból hajtott fel, és a forgalommal szemben közlekedett.

A vádlott kb. 5 percet haladt a forgalommal szemben, amikor vele szemben közlekedett egy tehergépjármű, valamint a tehergépkocsit szabályosan előző személyautó. A gépkocsit vezető sértettnek már nem volt lehetősége a vele szemben haladó autót elkerülni, érintőlegesen ütközött a vádlott járművével, a szalagkorlátnak csapódott, majd még az előzött teherautó oldalának is nekiütközött.

A balesetben a férfi és utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, míg a szabályosan közlekedő jármű vezetője súlyosan megsérült. A vádlott ellen az ügyészség közúti baleset okozása miatt emelt vádat. Vele szemben egy évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy tiltsák el a járművezetéstől.

A nyomozás során a Soproni Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

autópálya

baleset

vádemelés

nyomozás

m85-ös gyorsforgalmi út

m85-ös autóút