Bakancslistás látnivaló a Mátrában: jéggé dermedt a 2 méteres vízzuhatag

HelloVidék   
  Megosztom
Bakancslistás látnivaló a Mátrában: jéggé dermedt a 2 méteres vízzuhatag

A hőmérséklet a Mátrában túlnyomórészt napközben is 0 fok alatt maradt, így az Alsó-vízesés mostanra jéggé dermedve várja a tavasziasabb napokat.

A Mátrakeresztes közelében található patak andezitsziklákról zuhan a mélybe, megalkotva a turisták körében kedvelt látványosságot, az Alsó-vízesést. A vízesés magassága kb. 2 méter. Mivel a pataknak csapadémentes időben kicsi a vízhozama, a nagy hideggel társulva ilyenkor jégcsapsorok, fehér jégfüggöny tud kialakulni a sziklafal előtt - közölte az Időkép.

Így volt ez az elmúlt napokban is. A hőmérséklet a Mátrában túlnyomórészt napközben is 0 fok alatt maradt, így az Alsó-vízesés mostanra jéggé dermedve várja az enyhülés szabadító erejét - írták.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 156 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,85%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 39 988 forintos törlesztőt (THM 7,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mátra