Hasznos segítséget kaphatnak a magyar autósok: íme, az összes infó egy helyen

HelloVidék   
  Megosztom
Hasznos segítséget kaphatnak a magyar autósok: íme, az összes infó egy helyen

A nyári utazások megtervezéséhez jól fog jönni a Magyar Közúthoz tartozó Útinform weboldal talán eddig kevésbé ismert funkciója, ahol az összes gyorsforgalmi pihenőparkoló, hasznos infókkal, egy helyen megtalálható.

A nyári utazások megtervezéséhez jól fog jönni a Magyar Közúthoz tartozó Útinform weboldal talán eddig kevésbé ismert funkciója. A társaság külön térképi rétegen tünteti fel az autópályák és autóutak mellett található valamennyi pihenőt minden elérhető szolgáltatással, folyamatosan aktualizálva azt. A benzinkutak helyszínein túl többek között láthatják a közlekedők azt is, hogy az adott pihenőben van-e játszótér, üzlet vagy hogy mennyi parkolóhely áll rendelkezésre összesen - közölte a Magyar Közút.

A pihenő helyét mutató jel minden esetben a parkoló bejáratát mutatja. Ha a jel zöld, akkor a pihenő üzemel, használható, sárga szín esetén a pihenő szolgáltatásai korlátozottan használhatók, míg piros jelölés esetén a pihenő zárva van. A jelekre kattintva pedig további információk is előhozhatók, mint például, hogy pontosan hol a kihajtó, mennyi parkolóhely áll rendelkezésre összesen, van-e gyalogos átjáró az ellenkező oldalra és milyen szolgáltatások vehetők igénybe az adott pihenőben.

Az ott található benzinkút weboldalára is át tud navigálni az érdeklődő a hivatkozáson keresztül, illetve egy kattintással megtekinthető az autópálya vagy autóút következő pihenője is. A közzétett adatokat a társaság rendszeresen ellenőrzi, illetve egyezteti a benzinkút üzemeltetőkkel.

A közlekedőknek ajánlott tehát még indulás előtt tájékozódniuk a közút weboldalán nem csak a korlátozásokhoz, munkavégzésekhez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, de a tervezett útvonal mentén elérhető pihenőhelyi szolgáltatásokról is a kiszámítható, biztonságos közlekedés érdekében.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

autópálya

úti célok

útinform