Egyre nagyobb problémákat okoz az aszály: újabb tó száradt ki Baranya megyében

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre nagyobb problémákat okoz az aszály: újabb tó száradt ki Baranya megyében

Az ATV Híradója számolt be arról, hogy alig egy héttel azután, hogy bemutatták a Bicsérd közelében kiszáradt horgásztavat, most egy újabb, jóval nagyobb tó tűnt el a szárazság miatt Baranya megyében.

Mint írják, a Baranya megyei kistapolcai tavak egyikéből a szárazság következtében egy-két sekély folt kivételével teljesen eltűnt a víz. A horgászok szerint a másik tavon sem sem sokkal jobb a helyzet. A környéken élők azt mondják, régóta nem esett annyi eső, ami pótolhatta volna a térségből hiányzó vizet.

Nincs vízutánpótlás, nincs csapadék, üresek a kanálisok, a kútjaink kiszáradnak. Vízhiányban szenvedünk. Minden téren: a gabonák sem kaptak, a tavaink sem kaptak, a folyóink száradnak ki, sajnos

- mondta a Híradónknak egy helyi.

A kutatók szerint már a téli csapadék hiánya is jelezte, hogy egy esetleges aszály komoly gondot fog jelenteni. A tavak eltűnése egyébként nem csak a halak miatt okoz gondot. A környező élővilág is megszenvedi a száraz időt.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

aszály

baranya megye

kistapolcai tavak

szárazság