Egyre nagyobb problémákat okoz az aszály: újabb tó száradt ki Baranya megyében

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre nagyobb problémákat okoz az aszály: újabb tó száradt ki Baranya megyében

Az ATV Híradója számolt be arról, hogy alig egy héttel azután, hogy bemutatták a Bicsérd közelében kiszáradt horgásztavat, most egy újabb, jóval nagyobb tó tűnt el a szárazság miatt Baranya megyében.

Mint írják, a Baranya megyei kistapolcai tavak egyikéből a szárazság következtében egy-két sekély folt kivételével teljesen eltűnt a víz. A horgászok szerint a másik tavon sem sem sokkal jobb a helyzet. A környéken élők azt mondják, régóta nem esett annyi eső, ami pótolhatta volna a térségből hiányzó vizet.

Nincs vízutánpótlás, nincs csapadék, üresek a kanálisok, a kútjaink kiszáradnak. Vízhiányban szenvedünk. Minden téren: a gabonák sem kaptak, a tavaink sem kaptak, a folyóink száradnak ki, sajnos

- mondta a Híradónknak egy helyi.

A kutatók szerint már a téli csapadék hiánya is jelezte, hogy egy esetleges aszály komoly gondot fog jelenteni. A tavak eltűnése egyébként nem csak a halak miatt okoz gondot. A környező élővilág is megszenvedi a száraz időt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

aszály

baranya megye

kistapolcai tavak

szárazság