Indul a Zselici Csühögő: ennyiért utazhatsz a gyönyörű almamelléki kisvasúttal

HelloVidék   
  Megosztom
Indul a Zselici Csühögő: ennyiért utazhatsz a gyönyörű almamelléki kisvasúttal

Az Almamelléki Állami Erdei Vasút május 1-től ismét várja az utazóközönséget. A Zselici Csühögő a munkaszüneti napon indul és egészen őszig meg sem áll. A hat kilométer hosszú pálya lenyűgöző tájakon vezet végig, ahol megelevenedik a történelem és kézzel fogható a természet - közölte a Mecsekerdő Zrt.

A kisvasút néhány év kihagyás után, 2023-ban jelentős átalakulást követően indult újra. A munkák so-rán az Almamelléki ÁEV teljes nyomvonala rekonstruáláson esett át, beleértve a kitérőket, megállóhe-lyeket, útátjárókat, az átereszeket és a vízelvezető rendszert. Az Almamellék és Sasrét között futó több mint százhúsz éves vasútvonal teljes körű felújítása méltó szimbóluma a régió gazdag erdei és törté-nelmi örökségének. A pálya, a járműpark és az állomások megújítása mellett egy új panorámakocsit is üzembe helyeztek, ami lehetővé teszi, hogy az utasok még közelebbről élvezhessék a természetet. Al-mamelléken a korábban csak vasúttörténeti bemutatóhely, kiegészült a környék egykori birtokosa, Báró Biedermann Rezső korát megidéző interaktív kiállítással.

Az eseményen a kisvasút mindkét végállomásán, Almamelléken és Sasréten is színes programokkal várják a látogatókat. Az Al-mamelléki állomáson a "Biedermannok öröksége" című kiállítás, valamint az interaktív gazdaság- és vasúttörténeti tárlat nyújt betekintést a környék múltjába. Sasréten a család minden tagja megtalál-hatja a számára érdekes programot: a Hangoló Zenés Gyermekszínház előadásától kezdve, a solymász-bemutatón át, egészen Sár József entomológus előadásáig. Az íjászat, arcfestés és a buborékfúvás mel-lett, a Mecsextrém Park játékai is garantálják a szórakozást.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

zselici csühögő

zselic

utazás

kisvasút

kirándulás

szórakozás