Nem semmi nemzetközi elismerést kapott a magyar bank: ezzel tettek többet, mint mások

HelloVidék   
  Megosztom
Nem semmi nemzetközi elismerést kapott a magyar bank: ezzel tettek többet, mint mások

A Magyar Bankholding tagbankja, a Takarékbank Tehetsz méh többet! fenntarthatósági kampánya nyerte el a Nemzetközi PR Szövetség (IPRA) díját az éghajlatváltozás és annak hatásai elleni sürgős fellépést elismerő kategóriában. A szervezet 15 ország nevezését fogadta, a bíráló bizottság több száz PR-projekt közül választotta ki és díjazta a legjobbakat.

A Magyar Bankholding tagbankja, a Takarékbank Tehetsz méh többet! fenntarthatósági kezdeményezését az éghajlatváltozás és annak hatásai elleni sürgős fellépés támogatása kategóriában díjazta a Nemzetközi PR Szövetség (IPRA). A kampányt ezen felül a négy legjobb kelet-európai kampány közé is beválasztották. A projektet a Takarékbank az Agrármarketing Centrummal és az Országos Magyar Méhészeti Egyesülettel közösen indította, a tervezésért és a program sikeres lebonyolításáért a Pressinform PR-ügynökség és a Pannon Értéktár felelt.

A Takarékbank célja egy olyan komplex fenntarthatósági projekt megvalósítása volt, amely illeszkedik a pénzintézet alaptevékenységéhez és kapcsolódik a vidéki-agrár fókuszhoz, egyúttal megszólítva a városi fiatalokat is. A Tehetsz méh többet! kampány az egyik legfontosabb, mégis kevéssé ismert globális problémára, az élelmiszer-termelésben pótolhatatlan szerepet betöltő méhekre és az azokat fenyegető kipusztulásra hívja fel a figyelmet. A program célja emellett, hogy javítsa a mintegy húszezer család megélhetését biztosító méhészeti ágazat versenyképességét, illetve ösztönözze a hazai mézfogyasztást és ezáltal segítse az emberek egészségének védelmét.

A kezdeményezés az elmúlt időszakban több rangos elismerést is elnyert, többek között a CSR Hungary 2021 Legjobb környezeti felelősségvállalásáért járó díját, a Trade Magazin fenntarthatósági különdíját, valamint a CSR DoingGood 2021 Special Mention különdíját.

A Magyar Bankholding üzleti stratégiájában kiemelt figyelmet kapnak a fenntarthatósági célok és megoldások. A bankcsoport tagbankja, a Takarékbank a programhoz szorosan kapcsolódva vezette be a magyarországi pénzügyi piacról addig hiányzó, fenntartható lakossági számlacsomagot, amely az elektronikus bankolást helyezi előtérbe, és amelyhez újrahasznosított anyagból készült bankkártya is társul.

A Magyar Bankholding csoport, illetve annak tagbankjai elkötelezettek a környezetvédelmet célzó felelősségvállalásban. Az MKB Bank törekvéseit december 1-jén az MNB a 2021-es Zöld Bank Díjjal honorálta, a Budapest Bank Zöld Programja pedig a CSR DoingGood 2021 átadóján részesült elismerésben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tehetsz méh többet

takarékbank

méhészet

a hónap méze